Vind een wijnwinkel bij u in de buurt

Wijn bij eend
Eend: een echte klassieker! Voor de wijnkeuze maakt het natuurlijk een verschil of je eendenterrine, eendenborst, confit de canard of wilde eend op het menu het staan, maar er zijn wel degelijk een aantal niet te missen beproefde combinaties met wijn, zowel rode als witte.
Welke wijn bij eend?
Voor rood is Pinot Noir dé match met eend, of het nou een mooie Bourgogne is, een Duitse of Oostenrijkse variant, of een verfijnde versie uit de Nieuwe Wereld. Wijnen uit de Sud-Ouest, zoals Cahors of Madiran, zijn eveneens aanraders, zeker bij een stevig lokaal gerecht als confit de canard. Maar denk ook aan Bordeaux, Gamay, Syrah uit de Noord-Rhône, Sangiovese, Tempranillo of Nebbiolo. Keuze te over – uiteraard afhankelijk van de bereidingswijze en verdere smaakbepalers.
Daarnaast kan ook wit bijzonder goed gecombineerd worden met eend. Klassiek zijn de wat rijkere witte Elzaswijnen, zoals Pinot Gris, Gewürztraminer of Riesling. Bij eendenlever of bereiding met appel of sinaasappel mag de wijn eventueel een restzoetje hebben.
Kortom, genoeg te variëren! Houdt als vuistregel aan dat bij lichtere bereidingen wit of lichtrood beter past, bij krachtigere gerechten kunt u beter een stevigere rode wijn selecteren. Bekijk ook onderstaande gerechten met eend voor meer inspiratie!