Vind een wijnwinkel bij u in de buurt


Duitse topproducenten Busch & Von Buhl opnieuw in de prijzen!

  • 11 september 2020

Vandaag maakte wijnvakblad Perswijn de winnaars bekend van het Wijnconcours Duitsland. Twee van onze producenten kwamen goed uit de bus. Historisch Pfalz-domein Reichsrat von Buhl won in de categorie edelzoete wijnen en behaalde de tweede plek in de categorie Sekt. Cultwijnmaker Clemens Busch uit de Mosel won in de categorie lichtzoete witte wijnen.

Lees meer

Charles Heidsieck Champagne nieuwe parel in het Les Généreux-assortiment

  • 27 augustus 2020

Les Généreux is sinds kort de trotse importeur van het prestigieuze Champagnehuis Charles Heidsieck. Om dit te vieren, organiseerde de inkooporganisatie op 26 augustus jl. een exclusieve proeverij met exportmanager Maxime Watelet en Nederlands Champagne-expert Gert Crum. Onder meer de onlangs uitgebrachte Blanc des Millénaires 2006 en Brut Millésimé 2012 passeerden de revue. Een waardige bezegeling van de samenwerking.

Lees meer

Het ultieme compliment: Richeaume favoriet van Franse president Macron

  • 26 juni 2020

Een groter compliment is nauwelijks denkbaar. Woensdag 24 juni jl. dineerde niemand minder dan de Franse president Macron in Scheveningen met premier Rutte. Tijdens het diner werd onder meer de Cuvée Tradition van ons biologische Provence-domein Richeaume geschonken. Die viel zo goed in de smaak, dat de president besloot een fles mee naar huis te nemen.

Lees meer

Maurizio Garibaldi is Chile’s Young Winemaker of the Year 2020!

  • 15 april 2020

Heuglijk nieuws voor ons jonge talent Maurizio Garibaldi: hij werd uitgeroepen tot Young Winemaker of the Year! Dit gebeurde in het onlangs verschenen Special Report Chile 2020 van Master of Wine Tim Atkin. In dit report geeft Atkin een uitgebreide, actuele beschouwing van de Chileense wijnmarkt en presenteert hij de beoordelingen van de belangrijkste Chileense kwaliteitswijnen.

Lees meer

Wijnreis Duitsland en Alsace maart 2020

  • 7 april 2020

Een van de voordelen van een baan in de wijn is dat er regelmatig veldwerk moet worden verricht. Begin maart reisden we af naar Duitsland en de Franse Elzas voor een driedaagse tournee langs een aantal belangrijke producenten, georganiseerd door inkoper en Master of Wine Job de Swart. Toegegeven, maandagochtend om zes uur ’s ochtends in de auto is vroeg.

Lees meer