Dorpsweg 26, 3245 VC Sommelsdijk

Wijnkoperij A. Van Eesteren

Wijnkoperij A. Van Eesteren is sinds 1922 gevestigd in Sommelsdijk op het mooie eiland Goeree-Overflakkee.

Van oudsher wordt nog steeds liever gesproken over het pakhuis waar de wijnen staan, dan echt een winkel. Een juiste prijs kwaliteitsverhouding staat hoog in het vaandel. Een mooie wijn geeft iets feestelijks aan een gebeurtenis. Wijn drinken is emotie en moet een belevenis zijn, maar ook betaalbaar voor elke portemonnee.

Van Eesteren is een bedrijf met een verleden. In 1922 startte ‘overgrootvader’ Van Eesteren met een kleine groothandel in grutterswaren. Toen limonade gazeuse populairder werd, begon ‘opa’ Van Eesteren een limonadefabriekje op de achterplaats van zijn woning. Hij maakte zelf limonade-gazeuse, die in beugelflesjes werd afgevuld. Hij deed dat onder de naam E.S. wat stond voor Eesteren Sommelsdijk.

Later verwierf hij het agentschap van Heineken. Het bekende bier werd in houten vaten aangeleverd, waarna het werd gebotteld. Door de strengere regelgeving besloot hij na verloop van tijd een streep te zetten onder de limonadefabricage.

In de jaren tachtig werd een begin gemaakt met de verkoop van wijnen en gedistilleerd. ‘Zoon’ Bram van Eesteren stapte als vanzelfsprekend in het bedrijf van zijn vader. Toen de Heinekenlicentie in 1993 weer werd teruggekocht door Heineken, maakte Bram een klein uitstapje naar een ander bedrijf, maar besloot in 1998 voor zichzelf te beginnen. Hij volgde de opleiding tot vinoloog en de rest is geschiedenis. Inmiddels heeft ‘kleinzoon’ Laurens de wijnkoperij overgenomen en is het bedrijf dus in handen van de vierde generatie Van Eesteren.

In 2018/2019 is het oude pakhuis geheel vernieuwd en in de oude stijl nieuw teruggebouwd. Er is een stuk aangebouwd, om met de groei mee te kunnen. Ook is de grote wens uitgekomen om een eigen echte wijnkelder te hebben.

De vaste klantenkring bestaat uit voornamelijk horeca en bedrijven, maar ook een niet te onderschatten aantal particuliere wijnliefhebbers.

In het wijnpakhuis vindt u meer dan 450 wijnen en op de website Wijnenwereld zelfs meer dan 900 wijnen, die door heel Nederland online worden verkocht. Mocht u advies nodig hebben op het gebied van wijn of wijn/spijs in het bijzonder, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We verwelkomen u graag!

Wijnkoperij A. Van Eesteren

 • 450 wijnen in het pakhuis en meer dan 900 online
 • Deskundig advies
 • Niet goed, geld terug
 • Gratis thuisbezorging in heel Nederland vanaf €75,-
 • Medewerkers

  Laurens van Eesteren
  Laurens van Eesteren

  Eigenaar

  Stuur Laurens een e-mail

  Bram van Eesteren
  Bram van Eesteren

  Wijnadviseur

  Yvonne Bos
  Yvonne Bos

  Klantenservice

  Stuur Yvonne een e-mail

  Peter Wielhouwer
  Peter Wielhouwer

  Wijnadviseur

  Jan van Horssen
  Jan van Horssen

  Bezorgservice

  Wouter Foliant
  Wouter Foliant

  Marketeer

  Matthijs Klem
  Matthijs Klem

  Bezorgservice