Vind een wijnwinkel bij u in de buurt

Kalkoen sfeerafbeelding

Wijn bij kalkoen

Kalkoen is natuurlijk bij uitstek een gerecht voor de feestdagen, dan vaak gevuld met gehakt, (gedroogd) fruit en/of noten en geserveerd met cranberrysaus of -compôte. Maar ook een pure kalkoen uit de oven is heerlijk – het hele jaar door. Doordat het wit vlees is, kunt u kalkoen over het algemeen het best combineren met wat vollere witte wijnen of wat fruitigere, lichtere rode wijnen.

Welke wijn bij kalkoen?

De witte wijn waarmee je bijna niet mis kunt gaan bij kalkoen, is Chardonnay, of u nu voor een frissere, mineraalgedreven klassieke stijl kiest, een rijpere, fruitigere Nieuwe Wereldstijl, of een iets houtgerijpte variant. Ook Viognier kan bijzonder goed met kalkoen, of een krachtigere Riesling, bijvoorbeeld uit de Elzas.

Gaat u voor rood, dan zijn Pinot Noir en Gamay de klassieke opties. Bij rijkere bereidingen kunnen ook wat vollere rode wijnen, zoals bijvoorbeeld Spaanse Granacha(blends), Zuid-Rhône, Carignan of Cariñena, of een houtgerijpte Sangiovese.

Bekijk voor meer inspiratie onze suggesties bij onderstaande gerechten. Uiteraard kunt u ook langskomen in de winkel of contact met ons opnemen. We denken graag met u mee over een mooie wijn bij uw specifieke gerecht.