Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij foie gras
De luxe delicatesse foie gras (dat letterlijk vette lever betekent) is groot geworden in de klassieke Franse keuken. Oorspronkelijk ging het altijd om ganzenlever, inmiddels wordt ook vaak eendenlever gebruikt. Foie gras heeft een rijke, delicate en zeer romige smaak. Het kan koud gegeten worden – bijvoorbeeld in de vorm van mousse, terrine of paté – of gebakken, al dan niet in combinatie met fruit, paddenstoelen of truffel.
Welke wijn bij foie gras?
Natuurlijk hangt de wijnkeuze samen met zowel de bereidingswijze als de ingrediënten die erbij geserveerd worden. De klassieke combinatie met foie gras is Sauternes, of iets frissere alternatieven als Jurançon of Monbazillac. Als je niet zo van zoet houdt, of als zoete wijn niet goed in de menu-opbouw past, kun je kiezen voor een wijn met een licht zoetje (Riesling Kabinett) of een rijkere witte wijn (Pinot Gris). Bij hartige, warme bereidingen kan bijvoorbeeld goed een houtgerijpte Chardonnay of rode Bourgogne.
Aanbevolen wijnen bij foie gras

- Elegant en fris
- Prachtig bij gevogelte
29,20 per fles

- Loepzuiver en zoet
- Bij gebak & zoet dessert
19,40 per fles


- Lichtzoete Riesling
- Van topproducent Von Buhl
13,50 per fles


- Vol, rond en mild
- Lekker bij salades
14,95 per fles

- Klasse uit Beaujolais
- Smaakt als Bourgogne
23,30 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt