Vind een wijnwinkel bij u in de buurt

Kabeljauw is een magere vissoort met een fijne smaak en stevig visvlees dat makkelijk, in plakjes, van de graat glijdt. Kabeljauw laat zich moeiteloos met van alles combineren, zonder zijn identiteit te verliezen. Omdat kabeljauw zich voor veel bereidingswijzen en garnituren leent, kun je er ook allerlei wijnen bij drinken. Door de kabeljauw met kaas te gratineren wordt het gerecht voller, vetter en hartiger van smaak.

Welke wijn bij gegratineerde kabeljauw?

De keus van de kaas maakt uit. Met een belegen, harde kaas als Goudse of Parmezaan doet een middelzware witte wijn – met of zonder hout – het goed, bijvoorbeeld witte Rhône of Chardonnay uit de Languedoc of Zuid-Afrika. Met uitgesproken roodschimmelkaas als Époisse, Reblochon en Münster kun je er gerust een geurige wijn bij schenken, denk aan Viognier, droge Muscat en droge Gewurztraminer. Die passen er eveneens bij als je met blauwe kaas werkt, maar dan kan een fruitige rode wijn ook, bijvoorbeeld Dolcetto of Beaujolais.

Aanbevolen wijnen bij gegratineerde kabeljauw


Le Clos du Caillou Côtes du Rhône Le Bouquet des Garrigues Blanc 2023
  • Sublieme witte Rhône
  • Puur, zacht & elegant

18,85 per fles

Direct bestellen
Jean-Paul Brun Terres Dorées Beaujolais Le Ronsay 2023
  • Puur fruit & finesse
  • Bistrowijn pur sang

12,85 per fles

Direct bestellen
Conterno Fantino Dolcetto d'Alba Bricco Bastia 2023
  • Fruitig, vol en mild
  • Lekker bij pasta of stoof

16,90 per fles

Direct bestellen
Domaine Fernand Engel Elzas Réserve Gewurztraminer 2022
  • Krachtig en aromatisch
  • Heerlijk bij asperges 

15,30 per fles

Direct bestellen
Domaine de l'Arjolle Côtes de Thongue Equinoxe Chardonnay 2024
  • Intens & krachtig
  • Met verleidelijk eiken

14,70 per fles

Direct bestellen

Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?

Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel

Vind een wijnwinkel bij u in de buurt