Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij gegratineerde kabeljauw
Kabeljauw is een magere vissoort met een fijne smaak en stevig visvlees dat makkelijk, in plakjes, van de graat glijdt. Kabeljauw laat zich moeiteloos met van alles combineren, zonder zijn identiteit te verliezen. Omdat kabeljauw zich voor veel bereidingswijzen en garnituren leent, kun je er ook allerlei wijnen bij drinken. Door de kabeljauw met kaas te gratineren wordt het gerecht voller, vetter en hartiger van smaak.
Welke wijn bij gegratineerde kabeljauw?
De keus van de kaas maakt uit. Met een belegen, harde kaas als Goudse of Parmezaan doet een middelzware witte wijn – met of zonder hout – het goed, bijvoorbeeld witte Rhône of Chardonnay uit de Languedoc of Zuid-Afrika. Met uitgesproken roodschimmelkaas als Époisse, Reblochon en Münster kun je er gerust een geurige wijn bij schenken, denk aan Viognier, droge Muscat en droge Gewurztraminer. Die passen er eveneens bij als je met blauwe kaas werkt, maar dan kan een fruitige rode wijn ook, bijvoorbeeld Dolcetto of Beaujolais.
Aanbevolen wijnen bij gegratineerde kabeljauw

- Sublieme witte Rhône
- Puur, zacht & elegant
18,85 per fles

- Puur fruit & finesse
- Bistrowijn pur sang
12,85 per fles

- Fruitig, vol en mild
- Lekker bij pasta of stoof
16,90 per fles

- Krachtig en aromatisch
- Heerlijk bij asperges
15,30 per fles

- Intens & krachtig
- Met verleidelijk eiken
14,70 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt