Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij gevulde kalkoen uit de oven
Een echte feestklassieker, de gevulde kalkoen uit de oven. In Amerika hét pronkstuk aan tafel op Thanksgiving Day. En bij de Britten traditiegetrouw op het kerstmenu, mede door Charles Dickens’ vermelding in zijn beroemde legende ‘A Christmas Carol’. Kalkoenvlees is magerder dan kippenvlees. De structuur en smaak zijn echter steviger. Smaakmakers zijn de vulling (stuffing) en bijgerechten als geroosterde aardappelen en (winter)groenten. En niet te vergeten: de jus (gravy), brood- of cranberrysaus.
Welke wijn bij gevulde kalkoen uit de oven?
Het totaalplaatje bepaalt de keuze voor de wijn. De zoete tonen van geroosterde winterse groenten en (zuid)vruchten spelen een belangrijke rol. Denk bijvoorbeeld aan wortel, pompoen, mais, rozijnen, appels en cranberry’s. Drink je graag witte wijn, kies dan een rijke, boterige en houtgerijpte Chardonnay. Hou je van rood, ga dan voor een wijn met rijpe fruittonen en een vriendelijk karakter. Bijvoorbeeld Pinot Noir, Zinfandel, Merlot, blends uit de Rhône of Languedoc of een Beaujolais Cru.
Aanbevolen wijnen bij gevulde kalkoen uit de oven

- Al jaren favoriet
- Lekker bij gegrild vlees
9,95 per fles

- Zuiver en vol fruit
- Verleidelijk lekker
20,40 per fles


- Elegante Pinot Noir
- Uit Pinot-gebied Baden
24,20 per fles


- Vol en zacht van smaak
- Heerlijke borrelwijn
8,80 per fles

- Intens & krachtig
- Met verleidelijk eiken
14,70 per fles

- Hoog niveau Chardonnay
- Uit Stellenbosch
34,20 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt