Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij paté
Paté is van oudsher een gerecht waarin vleesrestjes werden verwerkt. De grove boerenpaté van nu lijkt daar nog het meeste op. Moderne paté is gladder en romiger. Het maakt uit of de basis bestaat uit varkensvlees, wildzwijn, kip of eend en ook de hoeveelheid lever en het soort kruiden en specerijen zijn smaakbepalers. De exacte samenstelling maakt een paté lichter en frisser of machtiger en rijker, maar in het algemeen heeft paté een volle smaak en smeuïge structuur.
Welke wijn bij paté?
Met de wijn kun je alle kanten op. De keus laat je afhangen van je bui, het weer en het moment. Is het een voorgerecht van een uitgebreid diner? Houd het licht en serveer de paté met wat salade en een lichtgekoelde Pinot Noir, Spätburgunder of Beaujolais. Eet je hem op een kille dag? Combineer hem dan met een rijpe, (licht)zoete wijn als Pinot Gris Vendanges Tardives, Riesling Auslese, Vouvray moeulleux, Botrytised Sémillon, Sauternes of Tokaji Aszú.
Aanbevolen wijnen bij paté

- Hongaarse klassieker
- Lekkere zoete dessertwijn
12,50 per fles


- Verleidelijk en fris
- Bij pasta of gevogelte
9,40 per fles

- Fruitig, met souplesse
- Mild, rijp en soepel
11,40 per fles

- Puur fruit & finesse
- Bistrowijn pur sang
12,85 per fles


- Van Master of Wine
- Authentiek & betaalbaar
Van 11,40 voor 9,95
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt