Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij tiramisu
Tiramisu is een wereldwijd begeerd dessert uit de Italiaanse keuken. Letterlijk betekent het ‘trek me omhoog’. Een opbeurend effect heeft dit toetje zeker! Het bestaat uit laagjes luchtige mascarpone en in sterke espresso en versterkte wijn (Marsala) of likeur gedrenkte savoiardi (lange vingers). De bovenkant wordt bestrooid met cacaopoeder. Je maakt het bij voorkeur een dag van tevoren, zodat alle smaken met elkaar versmelten en de koekjes week worden.
Welke wijn bij tiramisu?
Bij dit fluweelzachte, romige dessert passen diverse zoete dessertwijnen. Traditioneel is Marsala een voor de hand liggende keuze. Ook als deze wijn niet is gebruikt in het gerecht, kun je hiermee heel mooi de koffie- en cacaotonen benadrukken. Dat kan ook heel goed met Vin Santo, Banyuls, Tawny Port en Pedro Ximénez Sherry. Heb je liever een wijn die meer aansluit bij de romige kant? Serveer dan een volzoete Muscat, Sauternes of Tokaji Aszú.
Aanbevolen wijnen bij tiramisu

- Volzoete witte wijn
- Erg lekker bij gebak
16,50 per fles

- Intens van smaak
- Heerlijk bij desserts
26,95 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt