Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij tonijnsteak met geroosterde tomaat
Tonijn is een stevige, vlezige vis die – anders dan veel vissoorten – niet wit maar rood van kleur is. Qua structuur is tonijn dan ook beter te vergelijken met rood vlees dan witvis, en ook de smaak is niet erg vissig. Een steak-bereiding, even kort gegrild of gebakken en rare geserveerd, werkt dan ook uitstekend voor tonijn. Serveer je er geroosterde tomaten bij, dan geef je een friszure toon mee aan het gerecht.
Welke wijn bij tonijnsteak met geroosterde tomaat?
Qua wijn kun je eigenlijk alle kanten op: vol, rijk wit kan goed, denk bijvoorbeeld aan vol wit uit de Languedoc, houtgerijpte Chardonnay, of een rijke stijl Viognier. Een smaakvolle, pittige droge rosé werkt uitstekend, bijvoorbeeld uit de Provence of van de Etna. Ook een lichtere, iets kruidige rode wijn (mits niet teveel hout en tannine) past bijzonder mooi bij tonijnsteak. Pinot Noir is vaak een uitstekende match, bijvoorbeeld uit Nieuw-Zeeland, Duitsland (Spätburgunder) of Noord-Italië (Pinot Nero). Maar probeer ook eens een Gamay, een fruitige Barbera uit Piemonte of een sappige Oostenrijkse Zweigelt. Keuze te over!
Aanbevolen wijnen bij tonijnsteak met geroosterde tomaat

- Verfijnd en zijdezacht
- Mooi bij gevogelte en lam
27,50 per fles


- Nieuw-Zeelandse Pinot
- Uit Martinborough
26,95 per fles

- Geurig, rijp en rijk
- Verrassend bij curries
16,60 per fles

- Geweldige Santorini
- Levendig fris & ziltig
37,65 per fles

- Klasse van Puech-Haut
- Verleidelijk & verfijnd
Van 18,80 voor 16,95

- Vol, fris en krachtig
- Uitstekende maaltijdrosé
26,35 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt