Vind een wijnwinkel bij u in de buurt


Cederberg: Red Wine Producer of the Year 2019 op de International Wine & Spirits Competition

Fantastische onderscheiding voor David Nieuwoudt

Cederberg: Red Wine Producer of the Year 2019 op de International Wine & Spirits Competition

  • door Les Généreux
  • 18 december 2019

Op 28 november jongstleden vond het befaamde Awards Banquet van de International Wine & Spirits Competition (IWSC) plaats in de Guildhall in Londen. Op deze prestigieuze bijeenkomst werd bekendgemaakt dat ons Zuid-Afrikaanse domein Cederberg de trofee voor Red Wine Producer of the Year in de wacht heeft gesleept.

De IWSC is een van de belangrijkste internationale drankcompetities. Een Judgement Commitee beoordeelt alle deelnemende wijnen. Deze gewichtige wijnjury staat onder leiding van Master of Wine Philip Goodband en bestaat uit nog eens acht Masters of Wine en één Master Sommelier. Dat deze jury van hoogst gekwalificeerde wijnprofessionals Cederberg verkoos tot rodewijnproducent van het jaar zegt dus heel wat!


Wijnmaker David Nieuwoudt

Cederberg: hoogtewijnen van topniveau

Wijndomein Cederberg – gelegen in het gelijknamige, adembenemend mooie natuurpark – staat onder leiding van David Nieuwoudt en is bekend om zijn prachtige rode en witte wijnen uit een gematigd mediterraan klimaat. Bijzondere omstandigheden zijn de extreem hoge ligging van de wijngaarden (950-1.100 meter boven zeeniveau) en de diversiteit aan bodemsoorten.

Zo’n 60% van de productie op het estate is rood. De belangrijkste blauwe druivenrassen die David teelt, zijn cabernet sauvignon, syrah, merlot en pinotage. De rode wijnen in de Cederberg-range variëren van verleidelijke, fruitige wijnen als de Merlot-Shiraz tot superexclusieve topwijnen als de Five Generations Cabernet Sauvignon of de Teen die Hoog Shiraz. De kwaliteit is over de hele linie indrukwekkend. Een terechte onderscheiding dus, wat ons betreft!

De wijnen van Cederberg worden exclusief in Nederland geïmporteerd door Les Généreux. Ze zijn verkrijgbaar bij diverse wijnspeciaalzaken door heel Nederland.


Klik hier voor de verkoopadressen