Vind een wijnwinkel bij u in de buurt


Maurizio Garibaldi is Chile’s Young Winemaker of the Year 2020!

Fantastische uitverkiezing in Tim Atkins Special Report Chile 2020:

Maurizio Garibaldi is Chile’s Young Winemaker of the Year 2020!

  • door Les Généreux
  • 15 april 2020
Special Report Chile 2020

Heuglijk nieuws voor ons jonge talent Maurizio Garibaldi: hij werd uitgeroepen tot Young Winemaker of the Year! Dit gebeurde in het onlangs verschenen Special Report Chile 2020 van Master of Wine Tim Atkin. In dit report geeft Atkin een uitgebreide, actuele beschouwing van de Chileense wijnmarkt en presenteert hij de beoordelingen van de belangrijkste Chileense kwaliteitswijnen.


Een nieuwe beweging

De wijnbouw in Chili floreert als nooit tevoren, ondanks de onzekere politieke en economische omstandigheden. “There have never been so many talented producers, so many wine regions (…), so much excellence, showcased by the superlative 2018 vintage”, schrijft Atkin in de inleiding van zijn rapport.

Met name op het gebied van rode wijnen ondergaat Chili een uitermate positieve transformatie. Ditmaal staan niet – zoals vanaf eind jaren negentig wel het geval was – buitenstaanders als beroemde Bordeauxconsultant Michel Rolland en Californische wijnmaker Robert Mondavi aan het roer: het zijn de Chilenen zelf die hun stempel drukken op de stijl van de rode wijnen. Niet langer zijn zware, alcoholische, houtgerijpte wijnen met veel extractie in trek. De focus ligt veel meer op elegante, sappige wijnen, met lagere alcoholpercentages, meer frisse zuren en minder invloed van nieuw eikenhout.


Special Report Chile 2020

Maurizio Garibaldi: ‘amazing talent!’

Een van de belangrijke voorvechters in deze nieuwe beweging is Maurizio Garibaldi, die Atkin in één adem noemt met grootheden als Francisco Baettig van Errázuriz. Atkin was al eerder laaiend enthousiast over Garibaldi’s wijnen. Op Twitter berichtte hij over Maurizio: “The next Chilean superstar? Amazing talent!”

Het zal dan ook niet verbazen dat Garibaldi’s wijnen fantastisch scoren in Atkins rapport, met respectievelijk 90, 93 en 94 punten voor de Red Blend 2017, Sauvignon Blanc 2018 en Pinot Noir 2018.

Overigens is Maurizio’s talent ook bij andere wijncritici niet onopgemerkt gebleven. The Wine Advocate volgt Maurizio sinds oogstjaar 2015; alle beoordeelde wijnen scoren maar liefst 90 punten of hoger. Kortom, Maurizio is absoluut een wijnmaker om in de gaten te houden. En wij zijn ontzettend trots dat we de importeur van de wijnen van dit jonge talent zijn!


De wijnen van Maurizio Garibaldi worden exclusief in Nederland geïmporteerd door Les Généreux. De wijnen zijn verkrijgbaar bij diverse wijnspeciaalzaken door heel Nederland.


Klik hier voor de verkoopadressen