Vind een wijnwinkel bij u in de buurt


Voormalig Bollinger-keldermeester Kauffmann Duitslands Winzer des Jahres!

Reichsrat von Buhl in de schijnwerpers:

Voormalig Bollinger-keldermeester Kauffmann Duitslands Winzer des Jahres!

  • door Les Généreux
  • 29 mei 2019

Fantastische pers voor 'ons' Pfalz-domein Reichsrat von Buhl. Bij de jaarlijkse uitreiking van de Falstaff Wein Trophys werd Elzasser Mathieu Kauffmann verkozen tot Winzer des Jahres 2019.

Het toonaangevende Duitse wijnmagazine organiseerde de uitreiking voor de negende keer, traditiegetrouw in Schlosshotel Hugenpoet in Essen. De overige genomineerden waren Fritz Waßmer uit Baden en Matthias Corvers uit de Rheingau. De winnaar werd bekendgemaakt door niemand minder dan Mosel-grootheid Markus Molitor.

Een onverwachte eer

Mathieu zelf was met stomheid geslagen dat hij als Fransman verkozen werd tot Duitslands wijnmaker van het jaar. Bij Falstaff vinden ze het niet meer dan logisch. In een uitgebreid artikel, gewijd aan Mathieus verdiensten bij Reichsrat von Buhl, schrijft het magazine: ‘Er zou niet gezegd moeten worden dat Kauffmann wijnmaker van het jaar is geworden ondanks dat hij een Fransman is. Integendeel: hij is het geworden omdát hij als Fransoos zozeer doordrongen is van het idee van terroir’.

Mister mousserend of mister Riesling?

Als voormalig Bollinger-man was Mathieu in eerste instantie natuurlijk aangesteld bij Reichsrat von Buhl om een Sekt-revolutie te ontketenen. Dat heeft hij met vlag en wimpel gedaan. Eind vorig jaar werd zijn Sekt Reserve Brut nog verkozen tot Liebling des Jahres 2018 in de Frankfurter Allgemeine. Misschien wel het opvallendste van de vele successen van Mathieu echter, volgens Falstaff, is dat hij niet alleen furore maakt met zijn mousserende wijnen (zijn specialiteit), maar juist ook met zijn stille wijnen. Zijn Lagen-Rieslings verdienen én krijgen volgens het magazine alle aandacht, vanwege hun unieke karakter: ‘beendroog en rijk in één’. Met zulk allround talent is de onderscheiding Winzer des Jahres eigenlijk niet meer dan terecht.


De wijnen van Reichsrat von Buhl worden in Nederland geïmporteerd door Les Généreux.

Klik hier voor de verkoopadressen

Oorkonde Weintrophy 2019