Vind een wijnwinkel bij u in de buurt


Maar liefst 112 eervolle vermeldingen in De Grote Hamersma 2019!
  • door Les Généreux
  • 29 mei 2019

Ieder jaar wordt er weer reikhalzend uitgekeken naar het verschijnen van De Grote Hamersma, ‘het allesomvattende jaarboek voor iedere wijnliefhebber’. De editie 2019 is onlangs uitgekomen en bevat maar liefst 8000 wijnen. Niet minder dan 112 wijnen zijn van Les Généreux en beoordeeld met een 8 of hoger.

De Grote Hamersma is een van de belangrijkste en meest uitgebreide koopgidsen van de Nederlandse wijnmarkt. De gids bevat wijnen uit supermarkten, slijterijen en wijnspeciaalzaken in diverse prijscategorieën.

Een compliment voor ons assortiment

Alleen de lekkerste wijnen krijgen een plekje in De Grote Hamersma. De minimale score moet een 7 zijn. Wij zijn dan ook bijzonder trots dat maar liefst 112 van onze wijnen uitblinken met een score van een 8 of hoger. Professioneel beoordeeld op geur, smaak en afdronk, en bijzonder smeuïg beschreven bovendien.

Een greep uit de talloze, dorstig-makende referenties: ‘Opwindend en strak. Modern en klassiek. Fris genoeg om de dorst te lessen, maar intrigerend genoeg om niet gedachteloos achterover te slaan.’ (Over onze Griekse Assyrtiko van Gaia Estate, een 9+). De Zuid-Afrikaanse Shiraz van Cederberg kreeg een 9: ‘Kersen met onpeilbare diepte. Compacte cassis, maar niet uptight of nerveus. Lengte tot het einde der tijden.’ Smaakt dat naar meer?

Ontdek dan snel alle beoordeelde wijnen

Over de auteurs

De Grote Hamersma is een initiatief van wijnschrijver Harold Hamersma en verscheen voor het eerst in 2011. Sinds 2017 proeft en schrijft hij in samenwerking met wijnjournalist Esmee Langereis. Beiden hebben inmiddels een indrukwekkend cv op het gebied van wijnjournalistiek. Harold schrijft al jaren over wijn voor onder meer het NRC Handelsblad en Het Parool en heeft daarnaast verscheidene wijnboeken op zijn naam staan. Esmee werk als journalist en columnist voor diverse magazines, zoals ELLE Eten en Winelife.

Klik hier voor de verkoopadressen