Vind een wijnwinkel bij u in de buurt


Maar liefst twee winnaars in de Nationale Huiswijncompetitie 2020!

Grandioze scores

Maar liefst twee winnaars in de Nationale Huiswijncompetitie 2020!

  • door Les Généreux
  • 16 januari 2020

Niet één, maar zelfs twee van onze wijnen werden tot beste huiswijn verkozen in de Proefschrift Nationale Huiswijncompetitie 2020. Stefan Winters Grauburgunder 2018 sleepte de titel beste witte huiswijn in de wacht. De biologische La Grange Daniel 2018 van Domaine Alary werd de beste rode huiswijn. Beide wonnen in de categorie eetcafé, brasserie & bistro. Proef nu de nieuwe oogsten van deze klassewijnen!

Alle deelnemende wijnen zijn blind geproefd door een professionele jury onder leiding van Jan van Lissum. Waar voorheen ook ruim aandacht was voor diverse andere open wijnen – zoals seizoens- en arrangementswijnen, sommelierkeuzes en prestigewijnen – lag de focus dit jaar volledig op de huiswijn. Doorslaggevend was het criterium: ‘een lekker glas wijn waarvan je graag een tweede glas drinkt en dat bovendien zeer vriendelijk geprijsd is’. De winnaars zijn maandag 13 januari jl. bekendgemaakt op de vakbeurs Wine Professional.


Wijnmaker David Nieuwoudt

Winters Grauburgunder: klassewijn van VDP-producent

De jonge Stefan Winter is een bevlogen wijnmaker in Dittelsheim-Hessloch, Rheinhessen. Hij maakt hier fantastische witte wijnen, zowel van Duitslands sterdruif riesling, als van de Burgunder-rassen weissburgunder, grauburgunder en chardonnay. Hoe vakkundig Stefan dat doet, blijkt wel uit zijn lidmaatschap van de prestigieuze club VDP (Verband Deutscher Prädikats- und Qualitätsweingüter). Het winnen van de Nationale Huiswijncompetitie is opnieuw een bevestiging van zijn immense talent.

Wijnmaker David Nieuwoudt

Alary’s La Grange Daniel: ‘Cairanne’ met cabernet

Als je mag kiezen tussen je wijn declassificeren of een prachtige oude wijngaard rooien midden in de Rhône-cru Cairanne, is de keuze snel gemaakt. In ieder geval wel voor wijnmaker Denis Alary. In het desbetreffende perceel staan oude stokken cabernet sauvignon, een niet-toegestane druif in de Rhône. Dan maar een Vin de Pays. Prachtig, verfijnd en ongefilterd, en nu dus Huiswijn van het Jaar 2020. Een geweldige erkenning voor deze bijzondere rode biowijn!

Beide winnaars worden rechtstreeks van de producent geïmporteerd door Les Généreux. De flesprijs van de Grauburgunder is € 8,95, die van de La Grange Daniel bedraagt € 8,55.


Klik hier voor de verkoopadressen