Vind een wijnwinkel bij u in de buurt

Duitse topproducenten Busch & Von Buhl opnieuw in de prijzen!

Winnaars Perswijn Wijnconcours Duitsland

Duitse topproducenten Busch & Von Buhl opnieuw in de prijzen!

  • Amsterdam
  • 11 september 2020

Vandaag maakte wijnvakblad Perswijn de winnaars bekend van het Wijnconcours Duitsland. Twee van onze producenten kwamen goed uit de bus. Historisch Pfalz-domein Reichsrat von Buhl won in de categorie edelzoete wijnen en behaalde de tweede plek in de categorie Sekt. Cultwijnmaker Clemens Busch uit de Mosel won in de categorie lichtzoete witte wijnen.

Het Wijnconcours Duitsland wordt door Perswijn georganiseerd in samenwerking met het Informatiebureau voor Duitse Wijn. De wijnen zijn in twee rondes blind geproefd door een onafhankelijk panel van wijnexperts, onder wie Ronald de Groot en Lars Daniëls MV. De winnaars zijn opgenomen in de Koopgids Duitsland, die vandaag verscheen bij Perswijn nummer zes.


Clemens Busch’ sublieme Mosel Riesling Spätlese Goldkapsel 2018 winnaar edelzoet

Dat Clemens Busch tot winnaar is verkozen in de categorie lichtzoete wijnen is wat ons betreft een zeer terechte bekroning. Zelf proefden we deze sublieme Spätlese voor het eerst in maart dit jaar bij Clemens zelf aan tafel en waren diep onder de indruk; wat een grote wijn! Naast een intens aromatisch en verfijnd bouquet viel vooral de ontzettend knappe balans van deze Goldkapsel op: slechts 7,5% alcohol en tegelijk een prachtige frisheid en mineraliteit die perfect tegenwicht bieden aan de rijke, zoete kant van deze schitterende Mosel Riesling.

De jury van Perswijn schrijft: “Dit is Spätlese van het hoogste, fijnste niveau, zoals alleen de beste wijngaarden, goede jaren en de allerbeste producenten die kunnen voortbrengen. Dat zoiets weelderigs en verfijnds van druiven kan worden gemaakt! Alsof Dionysos hoogstpersoonlijk de druiven heeft gezegend.” Amen.


Von Buhl scoort met Ungeheuer Riesling Beerenauslese 2015 en Sekt Reserve Brut

Ook Reichsrat von Buhl uit de Pfalz sleepte weer twee mooie beoordelingen in de wacht. In de categorie Sekt werd het domein tweede met de befaamde Reserve Brut – gebotteld door nieuwe wijnmaker Gregor Hofer, maar nog van de hand van de gevierde Mathieu Kauffmann.

“Een meesterlijke compositie, en nog betaalbaar ook”, aldus Perswijn. In de categorie (edel)zoet werd Von Buhl eerste met de schitterende Ungeheuer Riesling Beerenauslese 2015. De jury looft de enorme concentratie van zoet en zuren van dit prachtige zoet en vat ‘m kort en treffend samen: ‘Heerlijk.’


Meer moois in de Koopgids

Naast deze winnaars figureert nog een aantal van onze wijnen in de Koopgids Duitsland: maar liefst twee GG’s en drie Burgunders! De beide GG’s zijn van de hand van de winnaars Busch (Marienburg Rothenpfad 2018) en Von Buhl (Pechstein 2017). Van de broers Thörle uit Rheinhessen zijn de fijne Grauburgunder 2019 en de indrukwekkende Hölle Spätburgunder 2017 in de schijnwerpers gezet. En tot slot staat ook de fantastische Von der Mark-Walter Spätburgunder uit Baden in de gids. Een prachtige score voor onze producenten!


Al deze winnende wijnen worden rechtstreeks van de producent geïmporteerd door Les Généreux. De flesprijs van de Clemens Busch Mosel Marienburg Spätlese Goldkapsel Riesling 2018 bedraagt € 31,25. De Reichsrat von Buhl Pfalz Ungeheuer Riesling Beerenauslese 2015 (375 ml) kost € 66,65 en de Reichsrat von Buhl Sekt Reserve Brut € 20,45 per fles.


Vind het dichtstbijzijnde verkooppunt