Vind een wijnwinkel bij u in de buurt

Feestelijk resultaat Perswijn Wijnconcours 2020!

Feestelijk resultaat Perswijn Wijnconcours

Negen van onze wijnen bij de beste 103 van 2020

  • Amsterdam
  • 4 december 2020

Op 4 december jl. zijn de winnaars bekendgemaakt van het Perswijn Wijnconcours 103 beste van 2020. Maar liefst negen wijnen uit ons assortiment behoren tot die topselectie! De Silvaner van Weingut Thörle behaalde een eerste plek in een subcategorie, nog eens drie van onze wijnen verwierven een derde plek en vijf wijnen kregen een eervolle vermelding.

De wijnen zijn, zoals gebruikelijk, in twee rondes blind geproefd (dus zonder een blik op het etiket) door een onafhankelijke jury onder leiding van Perswijn-redacteuren Ronald de Groot en Lars Daniëls MV. De winnaars en finalisten met een eervolle vermelding zijn opgenomen in de Koopgids 103 beste van 2020, die als supplement bij Perswijn #8 is verschenen.


Thörle Silvaner 2019: eerste plaats
in de categorie wit € 7,50 - € 10,-

De gebroeders Thörle zijn echte voortrekkers in hun wijnstreek Rheinhessen. Op bodems van kalk en mergel telen ze riesling, spätbugunder, weissburgunder en silvaner. Ze maken er prachtige, elegante en moderne wijnen van, die internationaal bijzonder in de smaak vallen. Zoals deze heerlijk milde, romige en toch ook sappige Silvaner. De jury vond 'm heerlijk en prijst de complexiteit en fijne kruidigheid van deze 'opwekkende witte wijn'.

Driemaal derde plaats en vijf eervolle vermeldingen

Naast deze welverdiende eerste plaats behaalden drie van onze wijnen een knappe derde plaats. De Josep Coca Corpinnat Brut Nature 2013 van Sabaté i Coca werd derde in de categorie mousserend € 20,- tot € 30,-. De Terroirs van de biodynamisch werkende Champagne-vigneron Pascal Agrapart werd derde in de categorie mousserend boven de € 50. En de Ultreia Saint Jacques Bierzo Mencía 2018 van legende Raúl Pérez werd derde in de categorie rood € 15,- tot €20,-.

Tot slot kregen vijf finalisten een eervolle vermelding, waaronder de Blanc de Blancs Champagne van Charles Heidsieck en de rijke witte Maestro van DeMorgenzon in Stellenbosch. Dat maakt een totaal van negen in de beste 103 van 2020 voor Les Généreux; een heel mooi resultaat!

Perswijn wijnconcours 2020: Prijswinnaars

Alle winnaars en finalisten worden rechtstreeks van de producent geïmporteerd door Les Généreux. De flesprijs van de Weingut Thörle Rheinhessen Silvaner is € 9,95.


Vind het dichtstbijzijnde verkooppunt