Vind een wijnwinkel bij u in de buurt

Maar liefst 11 van onze wijnen in Perswijns top 100 van 2021!

Opnieuw resultaat waar we bijzonder trots op zijn:

Maar liefst 11 van onze wijnen in Perswijns top 100 van 2021!

  • Amsterdam
  • 3 december 2021

Op 3 december zijn de winnaars bekendgemaakt van het Perswijn Wijnconcours 100 beste van 2021. Maar liefst elf wijnen uit ons assortiment horen erbij! Twee wijnen behaalden de eerste plek in hun categorie, nog eens twee werden tweede en zeven wijnen kregen een eervolle vermelding.

De wijnen zijn in twee rondes blind geproefd (dus zonder zicht op het etiket) door een onafhankelijke jury onder leiding van Perswijn-redacteuren Ronald de Groot en Lars Daniëls MV. De winnaars en finalisten met een eervolle vermelding zijn opgenomen in de Koopgids 100 beste van 2021, die als supplement bij Perswijn #8 verschijnt.


De winnaars: Von der Mark-Walter Weissburgunder en Thörle Silvaner Kalkstein

Toeval of niet, de beide winnaars zijn wit en Duits! In de categorie Winters wit tot € 10,- won de Weissburgunder, alias Pinot Blanc/Pinot Grigio, van Von der Mark-Walter uit Baden. Deze opwekkende witte wijn komt voort uit een samenwerking tussen Master of Wine Jürgen von der Mark en Weinakademiker Guido Walter.

Volgens de jury kenmerkt een goede Weissburgunder zich door een aantrekkelijk aroma van rijpe appel, peer en soms perzik, een heerlijke sappigheid en milde, maar verfrissende zuren. Die van Von der Mark-Walter voldoet daar wat Perswijn betreft volledig aan en wordt betiteld als ‘een toonbeeld van goed gemaakte Duitse Weissburgunder’.

In de categorie Winters wit van € 10,- tot € 15,- won de Saulheim Silvaner Kalkstein van de broers Thörle uit Rheinhessen. De jury merkt op dat er zowel een geschikt terroir als een goede producent aan deze wijn ten grondslag ligt; een voorwaarde voor een interessante kwaliteit Silvaner. Wat ze ervan vinden? ‘Hij is prachtig vol maar fris, met die fijne droge ondertoon die wijnen van kalk vaker hebben. Nu al lekker, maar zal minstens nog vijf jaar heerlijk wegdrinken.’

Bestel deze winnaars

Tweede plaats voor DeMorgenzon Maestro White en de Richeaume Cuvée Tradition

Een mooie tweede plaats was weggelegd voor twee luxere wijnen uit ons assortiment. De Maestro White van DeMorgenzon uit Stellenbosch werd tweede in de categorie Winters wit van € 20,- tot € 30,-. De jury benoemt de bijzondere druivenblend van deze wijn (roussanne, chenin blanc, grenache blanc, chardonnay en viognier) en merkt op hoe deze combinatie van druiven bijdraagt aan de gelaagdheid en complexiteit. Het eindoordeel luidt: ‘Geweldig wit van topniveau.’

De biologische Cuvée Tradition van Provence-domein Richeaume verwierf de tweede plek in de categorie Rood van € 15,- tot € 20,-. Deze wijn is alleen al bijzonder omdat de meeste Provence-wijnmakers zich richten op de populaire rosé. Zo niet Sylvain Hoesch, die beschikt over blauwe druiven van topkwaliteit en daar onderscheidende biologische rode wijnen van maakt. Het valt ook de Perswijn-jury op dat er op Richeaume ‘puur op kwaliteit’ gewerkt wordt. De Tradition is omschreven als ‘puur en elegant’.

Bestel deze wijnen

Zeven eervolle vermeldingen

Tot slot verwierven nog eens zeven van onze wijnen een eervolle vermelding als finalist. De Champagne Blanc de Blancs van Charles Heidsieck bijvoorbeeld, die onlangs ook al werd verkozen tot beste Champagne tijdens het Proefschrift Wijnconcours. De verfijnde Brouilly van Jean-Paul Brun komt eveneens uit Frankrijk.

Maar liefst drie finalisten zijn Portugees: twee uit de Douro van Luis Seabra en Quinta da Romaneira en één uit Alentejo van Herdade de São Miguel. De overige twee finalisten zijn de Griekse witte Nótios van de Peloponnesos en de Italiaanse Montepulciano d’Abruzzo van Tenuta Giuliano.

Bestel deze wijnen

Een bijzonder mooie score weer en een prachtige erkenning voor de kwaliteitsproducenten waarmee wij werken! Nieuwsgierig? Bestel meteen en oordeel zelf!

Alle wijnen worden rechtstreeks van de producent geïmporteerd door Les Généreux.