Vind een wijnwinkel bij u in de buurt

Tien van onze wijnen in Perswijns top 100 van 2022!

Twee winnaars, een tweede plaats en zeven eervolle vermeldingen

Tien van onze wijnen in Perswijns top 100 van 2022!

  • 1 december 2022

Op 1 december heeft Perswijn de winnaars bekendgemaakt van het Wijnconcours 100 beste van 2022. Maar liefst tien van onze wijnen schitteren in deze mooie lijst. Twee wijnen verwierven de eerste plaats, één wijn sleepte de tweede plaats in de wacht en nog eens zeven kregen een eervolle vermelding. Een resultaat waar wij enorm trots op zijn!

Voor de Perswijn top 100 proeft een onafhankelijke jury ­– onder leiding van Perswijn-redacteuren Ronald de Groot en Lars Daniëls MV –de wijnen in twee rondes blind (dus zonder zicht op het etiket). De winnaars en finalisten met een eervolle vermelding zijn opgenomen in de Koopgids 100 beste van 2022, die als supplement bij Perswijn #8 verschijnt.


De winnaars: Tenuta de Angelis Rosso Piceno Superiore en Clos Venturi Brama Sciaccarellu

Een van onze best verkochte en meest geliefde Italiaanse rode wijnen is verkozen tot beste wijn in de categorie rood tot € 10,-: Tenuta de Angelis Rosso Piceno Superiore! Deze klassieker van vader en zoon Fausti uit de Marken is een houtgerijpte blend van sangiovese en montepulciano. Hij heeft alles wat je van een goede Italiaanse rode wijn verwacht: rijp fruit, sappige frisheid, een volle smaak en een brede inzetbaarheid aan tafel. ‘Heerlijk soepel en sappig rood voor een aantrekkelijke prijs’, luidt het oordeel van de jury.


Ook een van onze recente favoriete aanwinsten is in de prijzen gevallen. De Corsicaanse Brama Sciaccarellu van Clos Venturi kwam als beste uit de bus in de categorie rood van € 20,- tot € 30,-. Deze bijzondere, verfijnde wijn is gemaakt van de lokale sciaccarelludruif, een van de specialiteiten van Corsica. Wijnmaker Manuel Venturi heeft biodiversiteit hoog in het vaandel staan en gaat in zijn wijngaarden volgens biologische en biodynamische principes te werk. In combinatie met de hoge ligging van de wijngaarden – en dus grote verschillen tussen dag- en nachttemperatuur – levert dat een complexe, finesserijke rode wijn op. Dat vond ook de jury van Perswijn, die aangenaam verrast was door deze voor hen onbekende druif en door ‘hoe goed wijnen uit warme streken, gemaakt van lokale druiven, het doen’.

Bestel deze winnaars

Tweede plaats voor Le Clos du Caillou Les Quartz

Ook de tweede plaats in de categorie rood van € 20,- tot € 30,- is voor een van onze wijnen, namelijk de indrukwekkende biologische Les Quartz van Le Clos du Caillou. Deze wijn mag dan geclassificeerd zijn als een Côtes du Rhône, hij heeft zonder meer de allure en kwaliteit van een Châteauneuf. De jury noteerde: ‘een prachtig glas, rijp en elegant’.

Bestel deze wijn

Zeven eervolle vermeldingen

Zeven van onze wijnen zijn in de top 100 opgenomen met een eervolle vermelding, waaronder de ieder jaar goed scorende Sekt Reserve Brut van Reichsrat von Buhl en twee geweldige rode wijnen van topproducenten Raúl Pérez uit de Spaanse Bierzostreek en Tenuta delle Terre Nere van de Siciliaanse Etna.

Bestel deze wijnen

Het complete overzicht van onze top 100-wijnen vindt u naast dit artikel. Nieuwsgierig naar een of meerdere van deze prachtwijnen? Bestel dan meteen bij een van onze partners.

Alle wijnen worden rechtstreeks van de producent geïmporteerd door Les Généreux. De flesprijzen van de winnaars en tweede plaats zijn als volgt: Tenuta de Angelis Rosso Piceno Superiore 2019 kost nu tijdelijk € 8,95 (normaal € 9,75), Clos Venturi Corse Brama Sciaccarellu 2020 gaat voor € 22,40 over de toonbank en Le Clos du Caillou Côtes du Rhône Les Quartz 2020 komt op € 24,75.