Vind een wijnwinkel bij u in de buurt

Drie winnaars en twee eervolle vermeldingen tijdens het Perswijn Wijnconcours Spanje!

Prachtige erkenning voor ons Spaanse wijnassortiment

Drie winnaars en twee eervolle vermeldingen tijdens het Perswijn Wijnconcours Spanje!

  • Amsterdam
  • 26 juli 2021

Op 12 juni jl. maakte wijnvakblad Perswijn de winnaars bekend van het Wijnconcours Spanje. Drie van onze wijnen, afkomstig uit Penedès, Monterrei en Aragón, werden uit ruim 1000 inzendingen verkozen tot winnaar in hun categorie. Twee andere wijnen ontvingen een eervolle vermelding. Een groots compliment voor onze Spaanse wijnmakers!

Het Wijnconcours Spanje wordt door Perswijn georganiseerd in samenwerking met het Instituto Español de Comercio Exterior. De wijnen zijn in twee rondes blind geproefd door een onafhankelijk panel van wijnexperts, onder wie Ronald de Groot en Lars Daniëls MV. De finalisten zijn opgenomen in het supplement Spanje, dat verscheen bij Perswijn nummer vier.


Pazo das Tapias: de beste witte wijn tot € 10,-

In de categorie witte wijn tot tien euro werd de Finca Os Cobatos Godello 2020 van Manuel Mendéz de nummer één. De Galicische regio Monterrei en de lokale godellodruif krijgen steeds meer aandacht, en de wijnen van Manuel behoren tot de beste voorbeelden. Perswijn roemt de fruitigheid en sappigheid van deze fijne witte wijn en noteert: ‘Ongelooflijk bijna, zo’n wijn voor minder dan € 10,- in een Nederlandse winkel.’ (Winkelprijs: € 9,30)

Aylés: beste bio-rood

Onze best scorende rode wijn in het concours is de bijzondere Senda de Leñadores 2018 van Aylès, uit de regio Aragón. Deze wijn is een zogenaamde Vino de Pago, wat min of meer de Spaanse variant van een grand cru-kwalificatie is. Hoewel de wijn niet gecertificeerd biologisch is, zijn de druiven wel op biologische wijze geteeld. Perswijn is lovend over de houtgerijpte blend van tempranillo, garnacha, cabernet en merlot: ‘Spaanse topwijn, met mooi fruit, kruidigheid, rijkdom en de nodige reserve’ en benoemt ‘de bijzondere combinatie van warmte en frisheid die rode wijnen van Spaanse hoogten zo speciaal maakt.’ (Winkelprijs: € 13,95)

Sabaté i Coca: de beste mousserende wijn

De Josep Coca Brut Nature 2014 van Sabaté i Coca is verkozen tot winnaar in de categorie mousserende wijn. Nu denkt u wellicht meteen aan Cava, maar dat is deze Brut Nature beslist niet. Sabaté i Coca is een van de leden van Corpinnat, een groep van voormalig Cava-producenten die zich wil onderscheiden van veel matige Cava op de markt. De leden hanteren daarom strengere regels dan de DO Cava, met als doel het maken van biologische, terroirgedreven, mousserende Penedèswijnen van topniveau. Dat is Marcel Sabaté met zijn prestigecuvée Josep Coca zonder meer gelukt. ‘Grote klasse!’, schrijft het Perswijn-panel. Wij weten wel met welke wijn we het goede nieuws gaan vieren! (Winkelprijs: € 21,95)


Naast de drie winnaars mogen nog twee finalisten met de eer strijken: zowel de Lalama 2017 uit Ribeira Sacra van cultdomein Dominio do Bibei als de Crianza 2018 van Las Cuadras uit Costers del Segre ontvingen een eervolle vermelding in het supplement. (Winkelprijs: respectievelijk € 25,30 en € 12,20)

Een goede reden voor een kleine fiesta dus, met een lekker glas Spaanse wijn. Benieuwd? U bestelt de finalisten (en vele andere mooie Spaanse wijnen) bij een van de Les Généreux partnerwijnwinkels verspreid over heel Nederland.

   Vind het dichtstbijzijnde verkooppunt   


Alle winnaars en finalisten worden rechtstreeks van de producent geïmporteerd door Les Généreux. Prijzen en beschikbaarheid oogstjaren zijn onder voorbehoud.