Vind een wijnwinkel bij u in de buurt

Winnaar op het 35e Proefschrift Wijnconcours: Rosé van het jaar 2023

Winnaar op het 35e Proefschrift Wijnconcours

By Henri Bonnaud: Rosé van het Jaar 2023

  • door Les Généreux
  • 25 juli 2023

Fantastisch nieuws voor Stéphane Spitzglous van Henri Bonnaud in de Provence tijdens het 35e Proefschrift Wijnconcours! Zijn By Henri Bonnaud Côtes de Provence Sainte-Victoire Rosé 2022 werd op 11 juli verkozen tot Rosé van het Jaar 2023 in de prijscategorie t/m € 15,-.


Over de winnaar

De By Henri Bonnaud wordt gemaakt door Stéphane Spitzglous, eigenaar en wijnmaker van Château Henri Bonnaud in de minuscule, maar zeer gerenommeerde Provence-appellatie Palette. Omdat Palette maar 43 hectaren wijngaarden telt, is het niet mogelijk hier verder uit te breiden. Vandaar dat Stéphane ook 15 hectaren wijngaarden bewerkt buiten Palette, eveneens op biologische wijze en met net zoveel toewijding. Hier maakt hij de verfijnde Côtes de Provence Sainte-Victoire Rosé van cinsault, syrah en grenache. De wijn valt op door z’n subtiliteit en elegantie en is heerlijk als aperitief, maar kan ook fantastisch aan tafel gedronken worden. Wat ons betreft een terechte winnaar!

Bestel By Henri Bonnaud Côtes de Provence Sainte-Victoire Rosé 2022

De By Henri Bonnaud Côtes de Provence Sainte-Victoire Rosé 2022 wordt rechtstreeks van de producent geïmporteerd door Les Généreux. De flesprijs bedraagt € 14,55.