Vind een wijnwinkel bij u in de buurt

Raúl Pérez Wijnmaker van het Jaar 2023

De wijnhelden van Perswijn bekendgemaakt

Raúl Pérez Wijnmaker van het Jaar 2023

  • door Les Généreux
  • 24 januari 2024

Het houdt maar niet op met de erkenning voor Spanjes legendarische wijnmaker Raúl Pérez. Niet gek, want Pérez geldt als een van de grote wijnmakers van dit moment. Ook Perswijn is onder de indruk: het Nederlandse wijnmagazine riep hem uit tot producent van het jaar 2023.

Dat deed het blad in de decemberuitgave, waarin het traditiegetrouw de wijnhelden van het jaar publiceert. De motivatie luidde als volgt: “Klein van stuk, maar je kunt niet om hem heen. Raúl Pérez, met zijn kenmerkende lange baard, is een van de markantste wijnmakers van Spanje. En een van de beste. Hij lanceerde zijn iconische wijnen onder het label Ultreia in 2003, en zorgde dat de wijnstreek Bierzo en zijn druif mencía op de kaart werden gezet. Verder is hij ook actief in Galicië, in Portugal, op Lanzarote en in Zuid-Afrika. Zijn werkwijze is heel natuurlijk en minimalistisch, zijn wijnen zijn prachtig puur en heerlijk drinkbaar. Tekenend: in ons concours 101 beste wijnen van 2023 vielen twee Ultreia's in de prijzen.”

Deze lovende woorden kunnen wij alleen maar beamen. Benieuwd naar de unieke, onevenaarbare wijnen van Pérez? U vindt het complete overzicht van zijn wijnen in ons assortiment – inclusief Perswijnwinnaars Ultreia Saint Jacques en Ultreia Mata Los Pardos – naast dit artikel. U kunt ze bestellen via een van onze partners.


Alle wijnen van Raúl Pérez worden rechtstreeks van de producent geïmporteerd door Les Généreux.