Vind een wijnwinkel bij u in de buurt


Rimauresq Cru Classé roseé

Tot winnaar uitgeroepen door Proefschrift én Perswijn

Rimauresq Cru Classé tweemaal beste rosé van 2018

  • door Lara Mol | Les Généreux
  • 12 juni 2018

Opnieuw is de Rimauresq Cru Classé in de prijzen gevallen. Niet één, maar twee keer werd de wijn verkozen tot beste rosé van 2018. Tijdens het 30e Proefschrift Wijnconcours – georganiseerd door The Wine and Food Association – is de Rimauresq 2017 gekroond tot Rosé van het Jaar in de categorie tot 20 euro. Ook in Perswijns Koopgids is deze Provence wijn verkozen tot beste rosé boven de 10 euro.


De vakjury's van wijnjournalisten en sommeliers op het Proefschrift en Perswijn Wijnconcours proeven alle deelnemende wijnen blind, dus zonder het etiket te zien. Het feit dat de Rimauresq 2017 op die manier maar liefst tweemaal tot beste is verkozen, geeft de uitzonderlijke kwaliteit van deze wijn aan. Perswijn schrijft: ”Het is buitengewoon knap om een rosé te maken die jaar in jaar uit, en in de meest uiteenlopende proeverijen steeds weer boven komt drijven.”

Oogstjaar 2017: historisch vroeg én klein

In de Provence werden de wijngaarden in 2017 niet alleen getroffen door vorst in de lente, ook was het groeiseizoen erg heet en droog. Dit zorgde voor een extreem vroege en kleine oogst, ongeveer 20% minder dan in 2016. Maar er was ook sprake van een kwalitatief heel goed jaar met prachtige, geconcentreerde druiven. Prima voorwaarden voor de productie van krachtig rood, maar veel moeilijker voor rosé met frisheid en verfijning. Des te bewonderenswaardiger dat Rimauresq zo'n grootse wijn heeft weten te maken.

Cru Classé

Rimauresq wordt gezien als een van de beste referenties in de Provence. Niet voor niets mag dit wijndomein als een van de weinige de kwaliteitsaanduiding cru classé voeren. Dit is enkel voorbehouden aan producenten die beschikken over superieur gelegen wijngaarden. En dat proef je terug in de wijn! Want naast de delicate geur – met vers rood fruit – heeft hij een mondvullende, licht kruidige smaak. Luxe rosé om te drinken op het terras, of te serveren bij Mediterrane gerechten, zoals salade niçoise of gegrilde tonijn. De flesprijs bedraagt € 15,50.

Klik hier voor de verkoopadressen

Wijngaard