Vind een wijnwinkel bij u in de buurt


Clemens Busch en Mathieu Kauffmann opnieuw gelauwerd!

Topbeoordelingen in de recent verschenen Duitse wijngidsen

Clemens Busch en Mathieu Kauffmann opnieuw gelauwerd!

  • door Les Généreux
  • 11 december 2019

In november verschenen de 2020-edities van de belangrijke Duitse wijngidsen Gault&Millau Weinguide, Falstaff, Eichelmann en Vinum Weinguide. Hierin werd de sterrenstatus van onze biodynamische Moselproducent Clemens Busch en van wijnmaker Mathieu Kauffmann nog eens dubbel en dwars bevestigd. Busch viel de eer van de beste wijncollectie van het jaar ten deel, Kauffmann werd opnieuw uitgeroepen tot wijnmaker van het jaar.

Biopionier Clemens Busch is gevestigd in de Terrassenmosel, waar hij fantastische, terroirgedreven droge en zoete Rieslings maakt op de Marienburg. Zijn wijnen oogsten altijd uitzonderlijk hoge scores. Elzasser Mathieu Kauffman was jarenlang de chef de cave van Champagnehuis Bollinger, maar is nu de rijzende ster van Duitsland, zowel vanwege zijn mousserende wijnen als vanwege zijn uitmuntende Rieslings. Dat wij uitermate trots zijn op beide wijnmakers spreekt voor zich.

Clemens Busch: Kollektion des Jahres in Falstaff

Het achttienkoppige proefteam van de Duitse editie van de Falstaff Weinguide proefde 4200 wijnen van 500 verschillende Duitse wijndomeinen. Die van Clemens Busch wisten zich duidelijk te onderscheiden in deze enorme hoeveelheid proefflessen. Zijn Rieslings scoorden over de hele linie uitzonderlijk goed, met eenmaal 98 punten, eenmaal 97 punten en driemaal 96 punten. Dit bracht de jury er dan ook toe Busch de wijncollectie van het jaar toe te kennen

Hoofdredacteur Ulrich Sautter looft de terroirexpressie in de ragfijne Rieslings uit Pünderich: “Busch’ competentie om van één enkele bergwijngaard maar liefst zeven Großes Gewächs-wijnen van afzonderlijke percelen te produceren is er één die zijn gelijke niet kent in Duitsland. Al zijn wijnen zijn een persoonlijkheid op zich en worden met het grootste oog voor detail tot optimale uitdrukking gebracht, met wijnmakersprecisie en stijlgevoel.” Een geweldige erkenning!


Mathieu Kauffmann: Winzer des Jahres 2020 in Gault&Millau Weinguide

Mathieu Kauffmans opmars in Duitsland lijkt niet te stoppen. Werd hij afgelopen jaar nog verkozen tot wijnmaker van het jaar 2019 door Falstaff, steekt hij deze titel dit jaar opnieuw in zijn zak. Ditmaal wordt de eervolle benaming toegekend door de Duitse wijngids van Gault&Millau. Als Fransman heeft hij in Duitsland de afgelopen jaren furore gemaakt als wijnmaker van ons prestigieuze Pfalzdomein Reichsrat von Buhl, waar hij zowel de Sekt als de droge Riesling van 2013 tot de oogst 2019 naar een hoger niveau heeft getild.

Gault&Millau schrijft dan ook: “Kauffmanns moedige signatuur zal een blijvende indruk maken op de Duitse wijncultuur. Hij zet compromisloos in op terroir en rijpingspotentieel en geeft Riesling daarmee een markant gezicht. Met geoefende blik van buitenaf brengt hij weer in herinnering wat de potentie is van dit edele druivenras, wanneer men grootse wijngaarden voor zich laat spreken.” De spijker op z’n kop wat ons betreft – en gelukkig kunnen we nog enkele jaren de vruchten plukken van Mathieus inspanningen bij Von Buhl.

De wijnen van Clemens Busch en Reichsrat von Buhl worden exclusief in Nederland geïmporteerd door Les Généreux. De wijnen zijn verkrijgbaar bij diverse wijnspeciaalzaken door heel Nederland.

Bekijk uw dichtstbijzijnde verkooppunt