Vind een wijnwinkel bij u in de buurt

Eerste plaats voor Stefan Winter en Reichsrat von Buhl

Winnaars van het Perswijn Wijnconcours ‘100 beste van 2019’

Eerste plaats voor Stefan Winter en Reichsrat von Buhl

  • door Les Généreux
  • 19 oktober 2019

Op 19 oktober 2019 zijn de winnaars bekendgemaakt van het Perswijn Wijnconcours. In dit concours stonden de beste wijnen van 2019 centraal. Maar liefst twee van onze wijnen verwierven de eerste plaats, nog eens vijf bemachtigden een mooie tweede plek. Zeven finalisten ontvingen bovendien een eervolle vermelding.

De wijnen zijn in twee rondes blind (dus zonder voorkennis op basis van het etiket) geproefd door een onafhankelijke jury onder leiding van Ronald de Groot en Lars Daniëls MV. De winnaars en finalisten met eervolle vermelding zijn opgenomen in de Koopgids 100 beste van 2019, die als supplement bij het nieuwste Perswijnnummer is verschenen.


Wijnmaker Stefan Winter

Stefan Winter Weissburgunder 2018:
beste witte wijn tot € 10,00

In de categorie wit tot € 10,00 ging de eerste plaats naar de bevlogen wijnmaker Stefan Winter. Dit jonge lid van de prestigieuze VDP (de vereniging van Duitse Prädikatsweingüter) zette met zijn kraakheldere, authentieke en overtuigende witte wijnen eigenhandig het kleine plaatsje Dittelsheim-Hessloch in Rheinhessen op de wijnkaart. Hij won het concours met zijn sappige en verfijnde Weissburgunder. De jury noteerde: ‘En dan kijken we naar de prijs, en mogen concluderen dat uw Pinot blanc niet per se uit de Elzas of Alto Adige hoeft te komen…’

Wijnmaker Stefan Winter

Reichsrat von Buhl Sekt Reserve Brut:
beste mousserende wijn tot € 30,00

Ook in de categorie mousserende wijnen tot € 30,00 ging de eerste plaats naar Duitsland, en wel naar Pfalz-domein Reichsrat von Buhl. Dat is geheel en al de verdienste van voormalig Champagne-wijnmaker Mathieu Kauffmann, die (als Fransman!) begin dit jaar nog werd uitgeroepen tot beste wijnmaker van Duitsland door het gezaghebbende vakblad Fallstaff. Mathieus ervaring in de Champagne is duidelijk proefbaar in zijn indrukwekkende Reserve Brut. Het panel oordeelde dan ook: ‘absoluut top, zeker als je beseft dat je minder dan twintig euro neertelt voor een prachtige mousserende wijn.’


Vijfmaal tweede plaats en zeven eervolle vermeldingen

Naast dat er twee van onze wijnen tot winnaar verkozen werden, behaalden nog eens vijf wijnen uit ons assortiment de tweede plaats, waaronder de beroemde Cepparello van het Toscaanse topdomein Isole e Olena en de prachtige Champagne Terroirs van sterwijnmaker Pascal Agrapart. Zeven finalisten uit onze selectie ontvingen tot slot een eervolle vermelding.


Alle winnaars en finalisten worden rechtstreeks van de producent geïmporteerd door Les Généreux. De flesprijs van de Stefan Winter Weissburgunder is € 8,95, die van de Reichsrat von Buhl Reserve Brut bedraagt € 19,95.

Klik hier voor de verkoopadressen