Vind een wijnwinkel bij u in de buurt


Tenuta De Angelis en Conterno Fantino in de prijzen!

Winnaars in het Perswijn Wijnconcours Italië 2019

Tenuta De Angelis en Conterno Fantino in de prijzen!

  • door Les Généreux
  • 7 juni 2019

Een prachtcompliment voor ons Italië-assortiment. Twee van onze wijnen zijn op 6 juni verkozen tot winnaars in het Perswijn Wijnconcours Italië. De Falerio van Tenuta De Angelis werd verkozen tot winnaar in de categorie Wit tot € 7,50. De Conterno Fantino Dolcetto won in de categorie Rood € 10,- tot € 15,-. Daarnaast ontvingen zes van onze wijnen een eervolle vermelding.

De ingezonden wijnen werden blind geproefd door het professionele Perswijn-panel, onder wie Ronald de Groot, Lars Daniëls MV en Frank Jacobs. Alle winnaars en finalisten van het concours worden gepresenteerd in de Perswijn Koopgids Italië. Deze verschijnt als supplement bij de juli-editie van wijnmagazine Perswijn, een toonaangevend tijdschrift voor liefhebbers en professionals in de Benelux.

Tenuta De Angelis Falerio 2018: winnaar Wit tot € 7,50

De Falerio is de witte huiswijn van Tenuta De Angelis. Dit familiedomein in de Marche behoort al jaren tot de favorieten in ons assortiment, vanwege hun heerlijke witte en rode wijnen met uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De Falerio is een blend van de lokale druiven trebbiano, passerina en pecorino. Het Perswijn-panel schrijft: 'Lekkere lichtvoetige en fruitige stijl. Perfect geschikt als een fijne zomerwijn. Heerlijk.'

Bronvermelding: www.perswijn.nl


Conterno Fantino Dolcetto 2017: winnaar Rood € 10,- tot € 15,-

In de categorie rood komt Piemonte-domein Conterno Fantino goed uit de bus. Niet alleen wint hun Dolcetto in de categorie Rood € 10,- tot € 15,-, ook krijgt hun Nebbiolo een eervolle vermelding. Dat de Dolcetto tot winnaar verkozen is, doet ons bijzonder veel deugd: deze wijn krijgt lang niet altijd de aandacht die hij verdient. Dit vond ook het proefpanel, dat de wijn omschreef als 'fruitig en soepel, maar ook stevig, veel karakter.'

Bronvermelding: www.perswijn.nl


Zes eervolle vermeldingen

Behalve de twee winnaars zijn nog zes van onze wijnen in de schijnwerpers gezet. Drie witte wijnen, twee rode en één mousserende krijgen een eervolle vermelding in de koopgids. Zo wordt de La Villa Franciacorta geroemd om z’n mooie mousse, fijne zuren en balans en staat de biologische Soave van Gini vermeld als klassewijn. Kortom, we kunnen weer trots zijn op onze selectie Italiaanse wijnen!

Beide winnaars worden rechtstreeks van de producent geïmporteerd door Les Généreux. De flesprijs van de Tenuta De Angelis Falerio is € 6,95, die van de Conterno Fantino Dolcetto bedraagt € 13,20.

Klik hier voor de verkoopadressen

Wijngaard