Nieuwe Rijn 36, 2312 JG Leiden

La Bordelaise Wijnen

Vlak naast de in neoclassicistische stijl gebouwde Korenbeursbrug over de Nieuwe Rijn vind je wijnkoperij La Bordelaise Wijnen. De Nieuwe Rijn is één van de mooiste grachten van Leiden; het is een waar eldorado voor een winkelend publiek en geliefd om de terrasjes en vele restaurants. Een ideale locatie dus voor de intieme stadswinkel van La Bordelaise, waar elke wijnliefhebber zijn hart kan ophalen.

Het kleine oude grachtenpand is sfeervol ingericht en je kunt er naar hartenlust snuffelen. Naast klassieke Franse wijnen uit de Elzas, Loire, Bordeaux, Bourgogne en Rhône omvat het omvangrijke assortiment ook wijnen uit onder andere Duitsland, Oostenrijk, Spanje, Italië, Nieuw-Zeeland, Australië en Chili. Verder tref je bij La Bordelaise een indrukwekkende verzameling oude portwijnen aan en een collectie kristallen wijnglazen van het bekende merk Riedel.

Bastiaan Möllers, vinoloog en enthousiast wijnliefhebber, staat garant voor een deskundige en gastvrije bediening. Op zaterdag is het in de winkel altijd gezellig druk, de gracht vormt dan het decor voor de Leidse markt en mensen lopen even binnen om de nieuwste vondsten te proeven van Bastiaan en zijn team van vaste medewerkers. In overleg organiseert La Bordelaise ook wijnproeverijen voor kleine gezelschappen.