Kerkstraat 11, 1621 CW Hoorn

Slijterij t Fust Whisky & Wijn speciaalzaak

Achter een pittoreske trapgevel in het mooie Hoorn gaat 't Fust schuil, een slijterij waar liefhebbers van whisky en bieren hun hart zullen ophalen. Maar ook wijndrinkers vinden hier hun gading: 't Fust is aangesloten bij een wijninkoopgroep en kan daardoor kwaliteitswijnen aanbieden voor een eerlijke prijs. Eenmaal per jaar wordt een whisky- en wijnproeverij georganiseerd.

Deze wijnhandelaren zijn mede-eigenaar en importeren direct uit wijngebieden over de hele wereld. Zo vind je bij 't Fust onder andere wijnen van de producent Chakana uit Mendoza (Argentinië). De wijn Chakana Wiphala is een wijn voor het goede doel, die zijn naam en logo ontleent aan het eeuwenoude symbool dat de Indiaanse volken in de Andes met elkaar verbindt. Deze filosofie heeft als resultaat een prachtige rode wijn met aantrekkelijke aroma's van rijpe kersen, pruimen en exotische kruiden, gecombineerd met zachte tannines voor een perfecte afdronk.

Van deze en andere originele wijnen kun je proeven tijdens de proeverijen en de leerzame masterclasses die bij 't Fust worden georganiseerd.

Routebeschrijving

Op de A7 neem je de afrit richting Hoorn, je komt op de Provinciale Weg. Bij de eerste grote splitsing sla je rechts af in de richting van het station. Dit is de Keern. Ga als je de spoorweg bent overgestoken naar links en volg de Stationsweg, het Stations plein en de Spoorsingel. Sla dan rechts af: dit is de Achterstraat. De Kerkstraat is het verlengde daarvan.

Slijterij t Fust Whisky & Wijn speciaalzaak

  • Proeftafel op zaterdag middag
  • + 750 eigen import wijnen
  • Bezorging via track & Trace
  • + 400 soorten Malt Whisky
  • +500 speciaalbieren