Planetenbaan 2a, 3721 LA Bilthoven

Whisky- en Wijnhandel Verhaar

Een varkensstal die de hemel op aarde is voor whisky-liefhebbers? Het klinkt gek, maar in Bilthoven bestaat zo'n plek wel degelijk. De whisky- en wijnhandel van Marcel Verhaar is ondergebracht in een varkensstal die werd verbouwd tot een mooi eigentijds gebouw met strakke lijnen. Dit is dus een bijzonder pand, maar de echte verrassing krijg je wanneer je binnengaat: je staat dan in een immens keldergewelf, tot aan de nok gevuld met flessen.

Onder die vele flessen een schotse hemel op aarde. Meer dan 1400 soorten whisky staan er op de planken, waaronder whisky uit Amerika, Ierland en Japan. De meerderheid komt echter uit schotse distilleerderijen, het land met de rijkste whisky-traditie. Bij Verhaar weten ze er alles over; dit is dan ook de grootste whiskyzaak in Nederland. Naast het whisky-assortiment is er ook een rijkelijk assortiment wijnen en port en ander mooie destillaten. Je vindt er onder andere flessen uit Frankrijk, Italië, Spanje en soms ook uit meer exotische hoeken van de wereld.

Routebeschrijving

Vanuit Hilversum: volg de A27 richting Utrecht en neem afrit De Bilt - Veemarkt. Volg de richting De Bilt - Bilthoven. Eenmaal in Bilthoven volg je de bordjes Whisky- en Wijnhandel Verhaar.

Vanuit Amsterdam: volg de A2 richting Utrecht, dan de A12 richting Arnhem. Vervolgens neem je de A27 richting Hilversum. Neem de afrit Veemarkt en zie verder hierboven.

Vanuit Amerfoort: neem de A28 richting Utrecht en dan de A27 richting Hilversum; zie verder hierboven.

Vanuit Arnhem: volg de A12 richting Utrecht en dan de A27 richting Hilversum; zie verder hierboven.

Vanuit Den Haag: volg de A12 richting Arnhem en dan de A27 richting Hilversum; zie verder hierboven.