Waterstraat 46, 5301 AK Zaltbommel

Wijnkoperij Luuc van Boort

Wijnkoperij Luuc van Boort is al ruim honderd jaar een begrip in de Bommelerwaard. De zaak is gehuisvest in de oude Waterpoort, de enige overgebleven stadspoort van Zaltbommel, die stamt uit de veertiende eeuw. De grootvader van Luuc van Boort kocht dit pand in 1905. Zijn vrouw, Luuc van Boort's grootmoeder, begon er een drankenwinkel met als belangrijkste producten wijn en likeuren.

In deze sfeervolle omgeving huist vandaag een gespecialiseerde wijnkoperij. Op de etiketten in de winkel zijn alle wijnproducerende hoeken van de wereld terug te vinden: Frankrijk, Italië, Portugal, Spanje en nog veel meer. Een bijzondere troef van de winkel zijn de verschillende lokalen, die speciaal per gebied of per land zijn ingericht. Zo is er een portlokaal, met daarin ruim 750 verschillende soorten portwijnen, en een Cave Bordeaux, met daarin de top onder de bordeauxwijnen zoals Pétrus, Château d'Yquem, Haut-Brion, Mouton-Rothschild en nog meer.

Sinds enkele jaren is er ook een ruimte die uitermate geschikt is voor proeverijen en cursussen. Ook dat kan bij Wijnkoperij Luuc van Boort. Iedere zaterdag kun je sowieso binnenlopen tijdens de inloopproeverijen van 14 tot 17 uur. Twee keer per jaar wordt er ook een grote proeverij georganiseerd. Op de website vind je alle actuele informatie over de evenementen die Wijnkoperij Luuc van Boort organiseert.

Routebeschrijving

Op de A2 neem je afrit 17. Volg de borden naar het Centrum. Via de Gamerschestraat en de Markt kom je uiteindelijk op een kruispunt. Sla linksaf en rijd de Waterstraat in. Aan het einde van deze straat vind je Wijnkoperij Luuc van Boort (aan de Waterpoort).