Vind een wijnwinkel bij u in de buurt

zalm sfeerafbeelding

Wijn bij zalm

Zalm is misschien wel een van de populairste vissoorten in Nederland. De mogelijkheden zijn eindeloos met deze vette vis: rauw, gerookt, gepocheerd, gebakken, uit de oven… Met een frisse yoghurtsaus, gegrilde groenten, of een romige pasta… Opties te over!

Welke wijn bij zalm?

Uiteraard is de wijnkeuze afhankelijk van de bereidingswijze van de zalm. Met pure zalm kun je in principe twee kanten op: of voller wit, passend bij het vette karakter van de vis, of juist een witte wijn met meer zuur, om het contrast met het vet op te zoeken. Rosé kan erg lekker zijn, en zelfs rood kan goed werken, mits het een lichte rode wijn is, zonder hout en tannine.

Bekijk voor inspiratie snel onze wijnsuggesties bij onderstaande zalmgerechten. Natuurlijk bent u ook altijd van harte welkom in onze winkel: we denken graag met u mee over een mooie wijn bij uw zalmgerecht!