Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij albondigas
Albondigas, oftewel gehaktballetjes in tomatensaus, zijn een echte klassieker uit de Spaanse keuken. In Spanje krijg je het gerecht veelal geserveerd als onderdeel van een aantal tapas, maar je kunt ze ook prima zo serveren als borrelhapje of voorgerecht. De smaakbepaler in dit gerecht is de meestal pittige tomatensaus, waarin de gehaktballetjes garen en dus hun smaak opdoen. De tomaat geeft frisse zuren, daarnaast ontleent de saus z’n smaak aan uitgesproken ingrediënten als knoflook, pimentón en chilipepers.
Welke wijn bij albondigas?
Een wijn bij albondigas moet iets van frisheid hebben, vanwege het zuur in de tomaat. Daarnaast mag de wijn zeker smaakvol zijn, vanwege de uitgesproken pittigheid van de saus. Rood ligt voor de hand, bijvoorbeeld een sappige Spaanse Garnacha, of een kruidige Portugees uit Alentejo. Een geurige, smaakvolle witte of een kruidige rosé kan ook! Als je de saus heel pittig maakt, is de wijn idealiter zo fruitig mogelijk. Om een mooi bruggetje te maken tussen wijn en gerecht, kun je natuurlijk een deel van de wijn in de saus gebruiken.
Aanbevolen wijnen bij albondigas

- Origineel Catalaans wit
- Van muscat & viognier
10,45 per fles


- Kruidig en vol
- Lekker bij grillgerechten
6,80 per fles

- Fruitige stijl Rioja
- Van 100% garnacha
8,20 per fles


- Aromatisch & intens
- Met subtiele houtinvloed
9,20 per fles


- Ons favoriete zomerrood
- Opwekkend & verfijnd
9,95 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt