Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij blanquette de veau
Blanquette de veau is een romige, fluwelige ragout van kalfsstoofvlees, sjalotjes en champignons, met een warm-witte tint. Het is de kunst te voorkomen dat de boter en het vlees bruin worden, zodat die blanke kleur en zachte smaak behouden blijven. Meestal wordt er witte rijst bij gegeten.
Welke wijn bij blanquette de veau?
De mollige structuur en boter-roomtonen in deze kalfsragout vragen om een witte wijn met rijpere aroma's die wel vol, maar niet zwaar of opdringerig overkomt. Chardonnay werkt fantastisch, maar wees voorzichtig met wijnen die een erg lange houtrijping hebben ondergaan. Middelzware Meursault en Pouilly-Fuissé gaan geweldig, evenals een witte Rhône, Rioja of een Italiaanse wijn van bijvoorbeeld de falanghinadruif. In Frankrijk drinken ze er op feestdagen een vintage Champagne uit een mooi oogstjaar bij. Magnifique!
Aanbevolen wijnen bij blanquette de veau

- Vol, zacht en pittig
- Heerlijk bij vis
34,95 per fles

- 1er cru-waardige Pouilly
- Heerlijk bij zeetong
35,95 per fles

- Prachtige witte Rhône
- Verfijning & diepgang
15,30 per fles

- Krachtig en vol van smaak
- Erg lekker bij vis
18,30 per fles

- Unieke witte Rioja
- Van lokale druiven
8,95 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt