Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij camembert
Camembert is een van de meest geïmiteerde kaassoorten ter wereld. Er is een grote diversiteit in vormen, soorten en smaken. De meest bekende en Europees beschermde (AOP) camembert stamt uit het Franse Normandië: camembert de Normandie. Deze zachte witschimmelkaas is gemaakt van rauwe koemelk. Een goed gerijpt exemplaar heeft een wat hobbelige witte korst met enkele rode aderen. De zuivel is soepel en vast. De boerse smaakt mild, smeuïg en iets zoutig, met tonen van noten en bospaddenstoelen.
Welke wijn bij camembert?
Het robuuste karakter van de kaas vraagt om een goed gevulde witte wijn met pit en energie. Ga je voor bubbels, denk dan aan een Crémant uit Bourgogne of Limoux of een Champagne Brut. Liever een stille witte wijn? Kies dan voor bijvoorbeeld een Sauvignon Blanc uit een warmer gebied (zoals Zuid-Frankrijk of Chili), Chenin Blanc, gerijpte Riesling of Chardonnay met weinig tot geen houtrijping. Drink er vooral geen zware, tanninerijke rode wijnen bij. Een soepele wijn met wat aardse aroma’s kan een mooie combi vormen. Zoals een rode Loire (Sancerre, Chinon, St. Nicolas de Bourgueil), een lichte Beaujolais, een Oostenrijkse Zweigelt, een Duitse Spätburgunder of een zachte Merlot.
Aanbevolen wijnen bij camembert


- Luxe wit uit Duitsland
- Mooi bij vis of gevogelte
Van 17,35 voor 15,70

- Verfijnde witte Bourgogne
- Mooi bij gepocheerde vis
25,60 per fles

- Pure, fruitige Gamay
- Vrolijk & lichtvoetig
10,90 per fles

- Het beste uit Duitsland
- Champagne-alternatief
21,90 per fles

- Knipoog naar de Loire
- Rijpe, volle stijl
10,95 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt