Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij cassoulet
Cassoulet is een stevig, hartverwarmend, oorspronkelijk boerengerecht uit Zuidwest-Frankrijk. Zoals voor veel klassieke gerechten, geldt ook voor cassoulet dat er vele variaties en bereidingswijzen bestaan. Meestal bestaat de basis uit witte bonen met eendenpoten (confit de canard) en worst. Deze kan worden uitgebreid met diverse andere soorten vlees (van spek tot lam of varkensschouder) en bijvoorbeeld een korst van broodkruim.
Welke wijn bij cassoulet?
Bij een dergelijk rijk en stevig gerecht passen ook wijnen van een zeker gewicht. Vanwege het hoge vetgehalte kan het prettig zijn een wijn te kiezen met frisheid, voor een fijn schonend effect. Een beetje tannine mag ook best. Lokale Sud-Ouest-wijnen combineren natuurlijk mooi, zoals Madiran of Cahors. Kruidige Languedoc-wijnen kunnen ook prima, denk bijvoorbeeld aan Corbières of Minervois. Rhôneblends uit de Rhône, Costières de Nîmes of Ventoux passen ook goed.
Aanbevolen wijnen bij cassoulet

- Moderne klassieker
- Rijp, krachtig & complex
16,90 per fles

- Zuid-Franse kwaliteit
- Zwoel, zacht en kruidig
28,20 per fles

- Blend van Rhônedruiven
- Pure fruitexpressie
11,20 per fles

- Bio-Rhôneblend uit Nîmes
- Oogst 2021 is subliem!
12,60 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt