Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij charcuterie
Heerlijk, zo’n plankje vleeswaren en een glas wijn. Hoewel charcuterie (of salumi in het Italiaans) officieel verwijst naar bewerkt (gekookt of gedroogd) varkensvlees, zie je vaak een mix van allerlei vleeswaren. Usual suspects zijn diverse soorten ham (prosciutto, iberico), worst (salami, fuet, mortadella) en spek (lardo, bacon), maar bijvoorbeeld ook bresaola, paté, foie gras en rillette. De gemene deler in al deze vleeswaren? Vet, zout en kruidigheid!
Welke wijn bij charcuterie?
Dat zijn ook precies de aspecten waarmee je rekening moet houden bij de wijnkeuze. Om het vet in balans te houden, kies je het best voor een wijn met frisse zuren en eventueel bubbels. Zowel zuur als bubbels hebben een schonend effect. Zout laat de wijn milder smaken, dus neem een wijn met veel frisheid, die wat ‘in kan leveren’ zonder saai of log te worden. Zware, houtgerijpte rode wijnen kun je beter vermijden. Tip: stem de herkomst van de wijn af op die van de vleeswaren.
Aanbevolen wijnen bij charcuterie

- Pure, fruitige Gamay
- Vrolijk & lichtvoetig
10,90 per fles

- Beeldschone bio-Chianti
- Met een vleug eiken
13,95 per fles

- Sublieme Spätburgunder
- Buitengewoon verfijnd
16,20 per fles

- Verfijnd en milddroog
- Met een zachte mousse
10,20 per fles

- Witte Loire-klassieker
- Verfijnd, fris & sappig
19,45 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt