Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij cordon bleu van varken
Een cordon bleu is een gepaneerde varkensschnitzel gevuld met ham en kaas, meestal gruyère of emmentaler. Hij wordt in boter gebakken. De buitenkant is knapperig, de binnenkant zacht doordat de kaas tijdens het bakken deels smelt. Cordon bleu wordt ook van kip- en kalkoenfilet gemaakt (zie cordon bleu van kip of kalkoen).
Welke wijn bij cordon bleu van varken?
Bij de romige, hartige smaak van een cordon bleu passen middelzware, soepele wijnen. Bij te veel kracht en stevigheid gaan de subtiele smaak en structuur van de cordon bleu verloren. Ga je voor wit, dan sluiten middelzware, ronde wijnen – eventueel met een beetje houtrijping – goed aan bij de smeuïgheid van de schnitzel. Denk aan Chardonnay, Pinot Blanc, Weissburgunder en Silvaner/Sylvaner. Een volle, fruitige rosé uit de Rhône, Spanje of Portugal kan ook. Bij een rode wijn is het van belang dat hij soepel en fris overkomt, zoals Pinot Noir, Spätburgunder, Beaujolais en lichte versies van Côte du Rhône, Dolcetto of Zweigelt.
Aanbevolen wijnen bij cordon bleu van varken

- Verleidelijk fruitig
- Fraai bij gegrilde vis
15,30 per fles

- Sublieme Spätburgunder
- Buitengewoon verfijnd
16,20 per fles


- Klasse uit Stellenbosch
- Romig & intens
13,60 per fles


- Culinaire uitblinker
- Geweldig bij gevogelte
17,50 per fles

- Krachtige Alentejo-rosé
- Geweldig bij de barbecue
9,30 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt