Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij époisses
Époisses is een zogenaamd lepelkaasje van koemelk, afkomstig uit de Bourgogne. Hij heeft een rode korst die tijdens de rijping meerdere malen met Marc de Bourgogne wordt gewassen; die geeft de kaas iets fruitigs. Zijn smaak is verder tegelijk zoet, zout en licht pikant: complex dus. Zodra je het kaasje aansnijdt, vloeit de romige vulling er langzaam uit.
Welke wijn bij époisses?
De krachtige, complexe smaak van époisses kan wat tegenwicht van de wijn gebruiken. Hierbij past een uitgesproken aromatische wijn, droog of zoet, bijvoorbeeld Gewurztraminer, Muscat, Pinot Gris of Viognier. Ook de rozijn- en nootachtige aroma’s in Coteaux du Layon, Tokaji Aszú, aged Tawny en enigszins zoete Amontillado (Sherry) sluiten goed aan bij dit eigenwijze kaasje.
Aanbevolen wijnen bij époisses

- Hongaarse klassieker
- Lekkere zoete dessertwijn
12,50 per fles


- Aromatisch & sappig
- Camilles bestseller
9,85 per fles

- Krachtig en aromatisch
- Heerlijk bij asperges
15,30 per fles

- Rijk, zacht en aromatisch
- Perfect bij kip of kalf
20,40 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt