Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij fish and chips
Fish and chips is een frituurklassieker uit de Engelse keuken. Hij bestaat uit kabeljauwfilet, die voor het frituren door een beslag wordt gehaald, en patates frites. Zowel vis als friet zijn krokant van buiten en zacht van binnen. Soms wordt er een ravigotesaus (mayonaise, augurk, kappertjes en peterselie) bij gegeten. De Nederlandse variant is kibbeling met patat.
Welke wijn bij fish and chips?
Zowel de vis als de friet hebben een knapperig vet korstje waarbij ronde, witte wijnen als Pinot Blanc, Weissburgunder, Rhône en Chardonnay prima passen. Als je wat meer frisheid naast de frituursmaak wilt, is een sappige, rijpe Sauvignon Blanc uit Chili, Californië of Australië een goede keus.
Aanbevolen wijnen bij fish and chips

- Prachtige witte Rhône
- Verfijning & diepgang
15,30 per fles
Direct bestellen


- All-time favourite
- Sappig én romig
9,40 per fles
Direct bestellen
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt