Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij geroosterde bloemkool met tahin
De aardse smaak van geroosterde bloemkool wordt levendiger en intenser door de tahin; sesampasta. Het maakt uit of de sesamzaadjes voor de tahin wel of niet geroosterd zijn. Met lichte tahin blijft het geheel aardser, met donkere tahin van geroosterd sesamzaad wordt het nootachtiger.
Welke wijn bij geroosterde bloemkool met tahin?
Aroma’s van blanke noten in Chardonnay sluiten perfect aan bij de aardse en nootachtige tonen van de bloemkool met tahin. Die Chardonnay mag gerust een beetje houtrijping hebben, maar niet te veel. Met een Chardonnay uit Bourgogne of Noord-Italië blijft het geheel licht, met een iets vollere wijn uit Zuid-Afrika, Chili of Californië wordt de smaak rijker. In plaats van Chardonnay zijn wijnen van grenache blanc, marsanne en/of roussanne ook goede keuzes.
Aanbevolen wijnen bij geroosterde bloemkool met tahin

- Prachtige witte Rhône
- Verfijning & diepgang
15,30 per fles

- Vol, rond, dik en zacht
- Heerlijk bij vis
21,65 per fles


- Top-huiswijn
- Het proeven waard!
8,90 per fles

- Klassieke witte bourgogne
- Toegankelijk van smaak
12,95 per fles


- Mooi bourgognekarakter
- Perswijn: zeer goed!
11,95 per fles

- Sappige witte biowijn
- Top bij rode mul
12,60 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt