Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij gorgonzola
Gorgonzola is een blauwschimmelkaas van volle koemelk uit het noorden van Italië. Zijn smaak varieert van mild pittig tot behoorlijk zout en pikant. Hoewel de ene gorgonzola wat droger is dan de andere, zijn ze over het algemeen tamelijk romig met een crème-achtige structuur.
Welke wijn bij gorgonzola?
Of hij nu mild of echt pittig is, de blauwschimmel geeft gorgonzola altijd een specifieke smaak waarin je champignon, noot, room en soms een vaag vleugje lavendel tegenkomt. Qua wijn kun je veel kanten op. Zoete witte wijnen met botrytis cinerea als Sauternes en zoete (versterkte) rode wijnen als Port en Recioto di Valpolicella verzachten de pikante kant van de kaas. Met een gerijpte, droge rode wijn als Rioja Reserva, Zinfandel of een Amarone di Valpolicella komen de krachtige aroma’s en hartigheid van de kaas wat prominenter naar voren.
Aanbevolen wijnen bij gorgonzola

- Exclusieve dessertwijn
- Mooi bij pure chocola
32,70 per fles

- Verfijnd & complex
- Mooi bij lam of wild
16,65 per fles

- Uitzonderlijk goede oogst
- Rijp, zwoel en spannend
22,60 per fles

- Complex & verfijnd
- Mooi met gerijpte kazen
36,90 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt