Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij guacamole
Guacamole is een romige Mexicaanse dip met als belangrijkste ingrediënt avocado. Je eet deze dip met nachochips of pitabrood. Een ‘basis-guacamole’ bestaat uit avocado, knoflook, ui, tomaat, Spaanse peper, citroensap, zout en peper. Vaak wordt er verse koriander aan toegevoegd. Wie daarvan gruwelt, kan voor peterselie kiezen. Dankzij het hoge gehalte aan (gezonde) vetten in avocado heeft guacamole een romige, zachte structuur.
Welke wijn bij guacamole?
De romige structuur en rijke smaak van de avocado in combinatie met fris citroensap, pikante peper en kruidige koriander maakt guacamole tot een lastpak voor de wijn, maar er zijn toch genoeg mogelijkheden. In bijvoorbeeld een Chardonnay met weinig tot geen houtrijping kom je de combinatie van rijk en fris ook tegen. Die houdt de boel in balans. Droge wijnen van sémillon, pinot blanc/weissburgunder en pinot grigio/pinot gris/grauburgunder doen dat ook.
Aanbevolen wijnen bij guacamole


- Pittig en frisdroog
- Heerlijk bij zoetwatervis
12,90 per fles


- Typische kiwi-Sauvignon
- Expressief en rijp
13,30 per fles


- Stuivend en frisdroog
- Uit Stellenbosch
12,85 per fles


- Fris en verleidelijk
- Uitstekend als aperitief
8,50 per fles


- Fruitig & toegankelijk
- Lekker bij antipasti
9,75 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt