Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij hamburger
Een goede, zelfgemaakte hamburger – of die van de slager – bestaat uit tartaar. Zijn smaak is heel puur en, zonder garnituur, enigszins droog. Er zijn sappigere varianten waarbij rund- en varkensvlees worden gemengd. Traditioneel eet je een hamburger op een geroosterd wit broodje met groene sla, tomaat, flinterdunne ringen van rauwe ui, augurk, ketchup en mayonaise.
Welke wijn bij hamburgers?
Bij het vlezige, smeuïge en zoetzure van een aangeklede hamburger smaken fruitige, licht kruidige rode wijnen fantastisch. Zowel soepele wijnen als die met een wat stevigere structuur passen erbij. Een greep uit de vele mogelijkheden: Zinfandel uit Californië, Merlot uit Chili, Malbec uit Argentinië, Shiraz uit Australië, Pinotage uit Zuid-Afrika, Sankt Laurent uit Oostenrijk of een van de aangename blends uit de Languedoc. Het kan allemaal, zolang de wijn maar niet té zwaar en krachtig overkomt.
Aanbevolen wijnen bij hamburger
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt