Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij inktvis in rodewijnsaus
Inktvis in rodewijnsaus is een echt mediterraan gerecht. Je vindt het bijvoorbeeld in de Italiaanse, Griekse, Portugese en Spaanse keuken. Nadat je de inktvis gekookt hebt, stoof je ‘m in rode wijn met sjalot, knoflook, laurier en eventueel tomaat, tot ‘ie botermals is. Voor een pittige twist kun je wat cayenne of chili toevoegen.
Welke wijn bij inktvis in rodewijnsaus?
Inktvis is van zichzelf vrij neutraal en iets zilt van smaak. In dit geval is met name de saus bepalend voor de wijnkeuze. Waar inktvis normaal gesproken veelal gecombineerd wordt met wit, ligt hier een rode wijn voor de hand. Zorg wel voor een niet te zware, fruitige rode wijn, zonder hout en tannines en met voldoende frisheid vanwege het lichte karakter van de inktvis. Denk bijvoorbeeld aan een jonge Rioja of Mencia, een rijpere stijl Pinot Noir, rode Vinho Verde, of een Valpolicella of Sangiovese.
Aanbevolen wijnen bij inktvis in rodewijnsaus

- Grote wijn!
- Complex en verfijnd
10,80 per fles

- Bio van topproducent
- Op-en-top Toscaans
16,20 per fles

- Fruitige stijl Rioja
- Van 100% garnacha
8,20 per fles


- Soepel en sappig
- Perfecte pizzawijn
8,90 per fles

- Agiorgitiko & syrah
- Mooi bij lam
10,95 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt