Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij jambon persillé
Jambon persillé is een koude terrine van gekookte ham en peterselie in een gelei. Hij wordt in plakken gesneden geserveerd, soms op een groene salade, maar meestal met brood en augurkjes. De aspic (gelei) is heel geurig en wordt met witte wijn gemaakt. In de Bourgogne is dat doorgaans Aligoté, in Elzas en Luxemburg Riesling.
Welke wijn bij jambon persillé?
Jambon persillé komt oorspronkelijk uit de Bourgogne en dan ligt het voor de hand om daar een wijn uit de streek bij te schenken. Een Aligoté, een Chardonnay zonder hout of een frisfruitige, lichte Pinot Noir wordt er traditioneel bij geschonken, maar het kan ook anders. Een Gamay uit de Beaujolais of de Loire sluit door zijn frisse tonen goed aan bij het groen van de peterselie. Een witte Italiaanse wijn van bijvoorbeeld grechetto of pecorino werkt ook fantastisch. Elzassers drinken er een Riesling bij en in Luxemburg zetten ze er een Rivaner (Müller-Thurgau) naast.
Aanbevolen wijnen bij jambon persillé


- Verleidelijk en fris
- Bij pasta of gevogelte
9,40 per fles

- Pure, fruitige Gamay
- Vrolijk & lichtvoetig
10,90 per fles

- De ultieme bistrowijn
- Van purist Brun
16,80 per fles

- Pure witte Beaujolais
- Soepel & elegant
16,85 per fles

- Italiaanse bio-bestseller
- Top bij vitello tonnato
10,30 per fles


- Pittig en fris
- Lekker bij frisse salades
13,90 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt