Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij kaviaar
De onbevruchte eitjes van de steur heten ‘kaviaar’. De precieze smaak hangt af van de exacte soort en kwaliteit, maar hij is in het algemeen romig, zilt, vissig en nootachtig. Minstens zo belangrijk is de structuur. Die zorgt voor een fantastisch, nauwelijks te beschrijven, zacht gevoel in je mond. Kaviaar eet je traditioneel vanaf de muis van je hand of met een benen lepeltje; metaal en zilver beïnvloeden de smaak. Ook wordt kaviaar op een blini, een klein hartig pannenkoekje van boekweitmeel, geserveerd.
Welke wijn bij kaviaar?
Bij iets exclusiefs als kaviaar past een bijzondere wijn als een Champagne millésimé of een Cava gran reserva. Deze chique bubbels zijn fris, maar hebben ook veel vulling en finesse om aan te sluiten bij de delicate, uitgesproken smaak van kaviaar. Liever geen bubbel? Fino en droge Amontillado sherry, witte Graves en Furmint kunnen ook.
Aanbevolen wijnen bij kaviaar

- Krachtig en fris
- Goed bij gepocheerde vis
27,20 per fles

- Iets gerijpte Fino
- Van de px-druif
17,60 per fles

- Het beste uit Duitsland
- Champagne-alternatief
21,90 per fles

- Complexe champagne
- 100% chardonnay
84,90 per fles

- Verfijnde witte Graves
- Vol, rijp & complex
15,40 per fles


- Origineel Hongaars wit
- Van Pomerolhuis Clinet
11,95 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt