Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij lasagne alla bolognese
Het Italiaanse ovengerecht lasagne alla bolognese dankt zijn naam aan zijn herkomst. Het oerrecept voor de ragù bolognese - een rijk gevulde vleessaus – komt namelijk uit Bologna, de hoofdstad van de regio Emilia-Romagna. Het gerecht bestaat naast de ragù uit een romige bechamelsaus en dunne vellen pasta (lasagne), laag voor laag opgebouwd. De toplaag bestaat uit pittige Parmezaanse kaas.
Welke wijn bij lasagne alla bolognese?
Dit gerecht schreeuwt om Italiaans rood. Een wijn die niet bang is voor stevige pasta en vlees en ook de levendige zuren in de tomaat niet uit de weg gaat. Maar geen krachtpatser. Middelzwaar postuur, vlezig en sappig met wat frisse zuren en niet teveel tannines. De mogelijkheden zijn legio: Chianti, Rosso di Montalcino, Barbera d’Asti of d’Alba, Montepulciano d’Abruzzo, Valpolicella, Siciliaanse Nero d’Avola of Etna Rosso.
Aanbevolen wijnen bij lasagne alla bolognese

- Geconcentreerd en zacht
- Zalig bij gegrild vlees
13,20 per fles

- Stefano’s eigen favoriet
- Elegant & fruitig
16,55 per fles


- Goed bij pasta of pizza
- fruitig, vol & zacht
11,80 per fles

- Beeldschone bio-Chianti
- Met een vleug eiken
13,95 per fles

- Briljante Barbera
- Mooi bij gegrild vlees
Van 22,20 voor 18,95

- Favoriet uit de Marken
- Top bij pasta & pizza
10,20 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt