Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij mosselen in tomatensaus
Mosselen in tomatensaus zijn een heerlijke variatie op de klassieke mosselpan. Een typisch mediterrane bereiding, die je veel in Spanje en Italië tegenkomt. Behalve het zoete, ziltige mosselvlees, worden de smaken in dit gerecht bepaald door tomaten, knoflook, kruiden (rozemarijn, tijm en basilicum) en eventueel Spaanse peper of chili voor een spicy touch.
Welke wijn bij mosselen in tomatensaus?
Een schot in de roos qua wijn bij dit gerecht is een kruidige, droge, intens smakende Sauvignon Blanc. De frisse zuren van de wijn combineren uitstekend met de frisheid die de tomaat aan het gerecht geeft, en de kruidige smaak van de wijn combineert mooi met de dito smaak van het gerecht. Ook een kruidige, droge rosé past uitstekend bij mosselen in tomatensaus, bijvoorbeeld uit de Provence, Spanje of Portugal.
Aanbevolen wijnen bij mosselen in tomatensaus

- Soave van topkwaliteit
- Zalig bij pasta vongole
21,20 per fles

- Krachtige Alentejo-rosé
- Geweldig bij de barbecue
9,30 per fles

- Fraaie aroma's en elegant
- Superieure kwaliteit
13,85 per fles

- Sappig en droog
- Lekker fris aperitief
17,40 per fles

- Subtiele Nîmes-rosé
- Perfect bij salades
12,60 per fles


- Aromatisch & intens
- Met subtiele houtinvloed
9,20 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt