Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij gegrilde octopus met citroen en knoflook
Octopus is een inktvissoort met, zoals de naam al verraadt, acht tentakels. Hij wordt veel gegeten in Spanje (pulpo), Italië (polpo), Portugal (polvo) en Griekenland (oktapodi), maar bijvoorbeeld ook in Japan. Octopusvlees is steviger dan het vlees van andere inktvissoorten, maar als je het goed bereidt, wordt het boterzacht en een ware delicatesse. Je kunt octopus op talloze wijzen klaarmaken, maar omdat het vlees van zichzelf zo smaakvol is, is een simpele bereiding als deze, met wat olijfolie, knoflook en citroen, al heerlijk.
Welke wijn bij gegrilde octopus met citroen en knoflook?
Bij deze uitbarsting van mediterrane smaken ligt het voor de hand om ook voor een wijn uit die contreien te gaan. Let erop dat de wijn voldoende frisheid heeft voor bij de citroen en knoflook, maar ook voldoende smaak en body om de grillsmaak en de textuur van het inktvisvlees aan te kunnen. Diverse Italiaanse witte wijnen werken fantastisch vanwege hun frisse zuren en typische ‘amandeltje’ oftewel bittertje. Denk bijvoorbeeld aan Verdicchio, Fiano, Falanghina, Greco of Vermentino. Griekse Moschofilero of Assyrtiko combineren ook perfect. Uit Spanje en Portugal zijn bijvoorbeeld Albariño/Alvarinho, Godello, of witte wijnen uit de Douro of Dão aanraders. Vermijd wijnen met (veel) houtrijping.
Aanbevolen wijnen bij gegrilde octopus met citroen en knoflook

- Vinho Verde op z’n best
- Heerlijk bij seafood
13,75 per fles

- Prachtig Portugees wit
- Fris, droog & mineralig
10,80 per fles

- Falanghina uit Campanië
- Aromatisch & sappig
13,95 per fles


- Verrassend wit uit Nemea
- Geurig & opwekkend
10,95 per fles

- Van arinto & antão vaz
- Heerlijk bij sardines
13,95 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt