Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij ragout-pasteitjes
Een pasteitje bestaat uit een knapperig bakje van bladerdeeg gevuld met een romige ragout. Klassiek is een ragout van kip, maar vullingen van rundvlees, ham, garnalen, paddenstoelen, vis of asperges komen ook voor. Het succes van een pasteitje zit 'm in de combinatie van knapperig en romig: hard van buiten, zacht aan de binnenkant.
Welke wijn bij ragout-pasteitjes?
Welke wijn je kiest, hangt af van de ragout, maar soepele wijnen verdienen sowieso de voorkeur. Die sluiten ongestoord aan bij de zachte structuur van de ragout en de boterige smaak van het pasteibakje. Bij een kipragout kunnen dat bijvoorbeeld wijnen van pinot blanc/weissburgunder of chardonnay zijn, of friszachte Italiaanse wijnen uit bijvoorbeeld Soave. Bij vis- of groenteragout doen Spaanse wijnen van verdejo of godello het fantastisch. Let bij rode wijnen vooral op het mondgevoel; tanninerijke (stroeve) wijnen werken niet, maar een mollige, middelzware Merlot of Montepulciano d'Abruzzo weer wel.
Aanbevolen wijnen bij ragout-pasteitjes

- Fraai Galicisch wit
- Heerlijk bij seafood
12,80 per fles

- Soepel, rijp en fruitig
- Lekker zo of aan tafel
9,85 per fles


- Goed bij pasta of pizza
- fruitig, vol & zacht
11,80 per fles

- Vol, sappig en fruitig
- Erg lekker als aperitief
11,60 per fles


- Aromatisch & intens
- Met subtiele houtinvloed
9,20 per fles


- Mooi bourgognekarakter
- Perswijn: zeer goed!
11,95 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt